Ešte krémovejšia a lahodnejšia omáčka na cestoviny vďaka jedinej prísade! Fakt ju nepoznáte? Je to obyčajná...

Recept na jemne pikantné letné cestoviny očarí vás aj rodinu. A jedna tajná prísada urobí omáčku ešte lahodnejšou.

25.08.2021 06:00
fusilli, omáčka, cestoviny, bazalka, paradajky Foto:
Lahodné fusilli s omáčkou zo cherry paradajok vás dostanú.
debata (1)

Čím je tento recept taký výnimočný, je lahodná kombinácia krémovej mozzarelly, sladkej kukurice a chrumkavých paradajok. A ešte jedna tajná ingrediencia – naberačka vody, v ktorej sa varili cestoviny. Vďaka nej je omáčka ešte hustejšia a krémovejšia.

cestoviny, špagety, hrniec, varenie Čítajte viac Nevylievať! Takto ešte použijete vodu, v ktorej ste varili cestoviny

Na fusilli s omáčkou zo cherry paradajok a kukurice potrebujeme:

  • 3 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 plechovku kukurice
  • 250 g cestovín fusilli (môžu byť špagety alebo penne)
  • 1 mozzarella
  • hrsť čerstvých bazalkových listov
  • soľ a korenie

Ako na to

  • Fusilli uvarte al dente.
  • Paradajky umyte a pridajte celé na rozohriatu panvicu s olivovým olejom.
  • Ošúpte a najemno nakrájajte cesnak.
  • Pridajte k paradajkám, všetko krátko opečte.
  • Kukuricu preceďte, pridajte ju do panvice s paradajkami.
  • Dobre premiešajte.
  • Pridajte asi naberačku vody, v ktorej sa varili cestoviny, celú zmes dobre premiešajte a krátko povarte, pridajte cestoviny, premiešajte.
  • Ochuťte soľou a korením.
  • Cestoviny s omáčkou naberte na tanier.
  • Otvorte mozzarellu, pokrájajte ju a dajte na cestoviny, ozdobte čerstvými lístkami bazalky.
Video
Pozrite si, ako má rád špagety herec René Štúr.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #recept #cestoviny

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...