Čím je tento recept taký výnimočný, je lahodná kombinácia krémovej mozzarelly, sladkej kukurice a chrumkavých paradajok. A ešte jedna tajná ingrediencia – naberačka vody, v ktorej sa varili cestoviny. Vďaka nej je omáčka ešte hustejšia a krémovejšia.
Čítajte viac Nevylievať! Takto ešte použijete vodu, v ktorej ste varili cestovinyNa fusilli s omáčkou zo cherry paradajok a kukurice potrebujeme:
- 3 PL olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 g cherry paradajok
- 1 plechovku kukurice
- 250 g cestovín fusilli (môžu byť špagety alebo penne)
- 1 mozzarella
- hrsť čerstvých bazalkových listov
- soľ a korenie
Ako na to
- Fusilli uvarte al dente.
- Paradajky umyte a pridajte celé na rozohriatu panvicu s olivovým olejom.
- Ošúpte a najemno nakrájajte cesnak.
- Pridajte k paradajkám, všetko krátko opečte.
- Kukuricu preceďte, pridajte ju do panvice s paradajkami.
- Dobre premiešajte.
- Pridajte asi naberačku vody, v ktorej sa varili cestoviny, celú zmes dobre premiešajte a krátko povarte, pridajte cestoviny, premiešajte.
- Ochuťte soľou a korením.
- Cestoviny s omáčkou naberte na tanier.
- Otvorte mozzarellu, pokrájajte ju a dajte na cestoviny, ozdobte čerstvými lístkami bazalky.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety Bolognese podľa René Štúra na Varecha.sk