Avokádo a vlašské orechy poskytujú zdravé omega-3 mastné kyseliny, ktoré majú pozitívny vplyv na srdce a krvný obeh. V šaláte nechýbajú ani hodnotné bielkoviny vo forme vajec a komplexné sacharidy zo sladkých zemiakov.
Čítajte viac Letný šalát, ktorý musíte vyskúšať! Pochutnáva si na ňom aj vojvodkyňa KatePre dve osoby potrebujeme:
- 2 hrste poľného šalátu
- 1 avokádo
- 2 sladké zemiaky
- 1 vetvičku čerstvej mäty
- 2 hrste jahôd
- pol hrste vlašských orechov
- 120 gramov syru feta
- 2 vajcia
- balzamikový krém
- soľ, korenie
- citrónovú šťavu
- cesnakový prášok
Ako na to?
- Batáty rozpolíme a varíme asi 30 minút.
- Uvaríme vajíčka na tvrdo.
- Batáty aj vajíčka (olúpané a prekrojené na polovicu) necháme vychladnúť, odložíme nabok.
- Jahody nakrájame na menšie kúsky.
- Mätu a vlašské orechy nasekáme nadrobno.
- Šalát umyjeme a necháme vysušiť.
- Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením a potom pokvapkáme balzamikovým krémom.
- Šalát rozdelíme na dva taniere, do misky vložíme batáty a vajíčka.
- V miske zmiešame roztlačené avokádo so soľou, korením, citrónovou šťavou a cesnakovým práškom a zmes natrieme na polovice zemiakov.
- Fetu rozdrobíme prstami a dáme do šalátu.
Vyskúšajte aj ďalšie šaláty!
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Teplý šalát s hovädzím mäsom podľa Andrey Zimányiovej na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Ovocný šalát, ktorý niečo vydrží na Varecha.sk