Tipy, triky a nápady: Domáce bylinkové maslo

Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc akémukoľvek pečenému či grilovanému mäsu a je jedno, či je to poriadny kus hovädzieho steaku, alebo diétna ryba.

30.07.2022 13:00
maslo, bylinky, varecha, Foto:
Domáce bylinkové maslo vie dodať šmrnc.
debata

Jeho príprava nie je zložitá a viete tam využiť bylinky, ktoré by ste možno inak vyhodili. Stačí, ak ich nadrobno nakrájate, posolíte a zmiešate so zmäknutým maslom. Potom dáte na potravinovú fóliu a vytvarujete valček, dobre zabalíte a dáte do chladničky. Potom už len stačí krájať na plátky a dať na horúce mäso. Samozrejme, možno ho použiť aj na grilovanú bagetu alebo ho len tak rozotrieť na chlieb.

Karfiol na viac spôsobov

karfiolu sa väčšinou používajú len ružičky, hlúb vyjde navnivoč. Je to škoda, pretože aj ten sa dá použiť – napríklad do zeleninovej polievky, zeleninového či mäsového vývaru. Namiesto klasického vyprážaného karfiolu, alebo s vajcom či zapečeného môžete vyskúšať urobiť niekedy placky. Na ne stačí surové karfiolové hlavičky rozmixovať alebo nastrúhať, pridať vajce, múku a dochucovadlá podľa preferencií – bylinky, cesnak, cibuľu, korenia. Múku možno v recepte nahradiť dužinou z pečených zemiakov.

varecha, remulada, Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Pripravte si remuládu

Zaujímavá ozdoba na mäso

Zaujímavú a efektnú ozdobu na mäso možno pripraviť zo zelených častí jarnej cibuľky, z póru alebo čili papričiek. Nakrájame ich na veľmi tenké prúžky – asi 1 mm (papričku pozdĺžne). Vložíme ich do misy s ľadom a so studenou vodou a dáme na hodinu do chladničky. Vňate a paprička sa skrútia do tvaru špirálok a svojou zelenou a červenou farbou pôsobia napríklad na mäse pekne dekoratívne.

Mäso z polievky vždy inak

Ak varíte vývar nielen z kostí, ale aj s mäsom, to sa dá potom použiť na niekoľko spôsobov. Buď ho servírovať k omáčkam – chrenovej, kôprovej, paradajkovej, ale výborný nápad je aj natrhať ho, zmiešať napríklad s horčicou alebo kečupom či majonézou a použiť do sendvičov či žemlí. Ak chcete získať väčšie množstvo, resp. nakŕmiť viac ľudí, je vhodné ho zomlieť, pridať vajce, rožky namočené v mlieku, osoliť, dochutiť podľa preferencií a vytvarovať malé fašírky, prípadne upiecť na plechu v celku. Výborný je tento pokrm napríklad so zemiakmi a s kyslou kapustou.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #karfiol #bylinky #polievka #triky do kuchyne #maslo #vývar #magazín Varecha #bylinkové maslo #tipy do kuchyne

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...