Rajčiny
Paradajky majú vysoký obsah antioxidantu lykopénu, ktorý je známy ako účinný prostriedok na prevenciu rakoviny. Avšak, červené paradajky obsahujú 94 percent vody. Preto sú ideálnym pokrmom počas horúčav, zasýtia a telu dodávajú dostatok vody. Rajčinový šalát počas horúčavy je ideálna voľba. Zaraďte paradajky do vášho jedálnička a budete sa cítiť menej ubitý teplom.
Melón
Teraz je reč o žltom melóne. Chutnom, sladkom a plnom výživných látok aj osvieženia. Chladivý melón uhasí aj ten najintenzívnejší smäd a ovocie je dostupné hlavne počas letných mesiacov. Je to práve ten dôvod, aby ľudí osviežoval počas páľav. Príroda to zariadila dokonale. Melón má nízky obsah kalórií a vysoký obsah vody, až 95 percent, čo z neho robí mimoriadne chladivé a osviežujúce sústo.
Čili
Asi to posledné, na čo v lete myslíte je niečo pikantné. Pikantné jedlá síce zahrievajú počas zimy, ale sú fantastické aj počas leta. Chuť čili a pikantného kari stimuluje tepelné receptory v ústach, zlepší krvný obeh a spôsobí, že sa budete trochu viac potiť. Čo je ale počas leta želaný efekt, pretože pot ochladzuje telo. Preto je napríklad čili omáčka na grilovačke skvelá vec a zabráni prehriatiu organizmu.

Brokolica
Pri tejto zelenine platí, že ju buď milujete, alebo nenávidíte. Ale milovať by sme ju mali všetci. A hlavne počas leta. Je známa ako inteligentný sacharid a má vysoký obsah vlákniny, ktorá podporuje trávenie, udržuje nízku hladinu cukru v krvi a zabraňuje zápche. A hoci sa táto zelenina zdá byť poriadne hutná, v skutočnosti má až 91 percent vody. Preto je počas leta pre telo veľmi osviežujúca. Skúste si spraviť brokolicovú polievku, alebo varenú brokolicu ako prílohu a od obeda v lete budete vstávať omnoho sviežejší.
Uhorky
Uhorky sú skvelou zeleninou na horúce letné dni, pretože obsahujú veľa vody, ktorá vám pomôže udržať sa v chlade. V skutočnosti uhorky obsahujú 95 % vody. Avšak len v prípade, ak ich konzumujete v surovom stave. Varením z nich mnoho cennej vody unikne. Preto je lepšie chrumkať ich celé.