Počuli ste už o jahodových čipsoch? Chrumkavé ovocné plátky si môžete pripraviť priamo vo vašej kuchyni a keď do nich zahryznete, poviete si: „Takto chutí leto!“
Sezóna jahôd je v plnom prúde! Drobné červené ovocie je lahodné na všetky spôsoby – čerstvé priamo zo záhona, v koláčoch či sorbetoch, v domácich zmrzlinách… Ak máze jahôd prebytok, môžete vyskúšať aj čosi nové, čo ohúri vás aj vašu rodinu. Upečte si jahodové čipsy. Ako na to?
Postup na prípravu jahodových čipsov
- Jahody umyjeme, zbavíme stopky, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Potom ich poukladáme na plech (nemali by sa prekrývať) a pečieme 3–4 hodiny pri 80 stupňoch Celzia.
- Dajte pozor, aby ste jahody nenakrájali na veľmi tenké plátky a do dvierok rúry vložte drevenú varešku, aby z nej mohol unikať vlhký vzduch. Kým sa jahodové čipsy pečú v rúre, nádherne vám prevoňajú celý byt.
Viete, čo obsahujú jahody?
V 100 gramoch ovocia sa nachádza iba 32 kalórií. Obsahujú viac vitamínu C než pomaranče a sú ideálnou potravinou na zocelenie imunitného systému. Obsahujú látky zvané flavonoidy, ktoré sa môžu pochváliť výraznými antioxidačnými vlastnosťami. A to je skvelé nielen pre zdravie, ale aj pre ženskú krásu. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej a železa dokážu pomôcť pri anémii, vysoký obsah vápnika zasa pomáha chrániť kosti pred osteoporózou. Draslík a horčík posilnia srdce, kyselina salicylová zasa zmierňuje problémy reumatikov.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Chrumkavý makový puding s jahodami na Varecha.sk
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Svieži ovocný cheesecake podľa manželov Tomečkovcov na Varecha.sk