Ako chutí leto? Ako jahodové čipsy! Ak máte prebytok ovocia, neváhajte

Sezóna jahôd je tu! Čo takto vyskúšať niečo nové, čo prekvapí vás aj vašu rodinu?

16.06.2022 06:00
jahoda, čips, pečenie, ovocie, sušenie, jahody Foto:
Pripravte si jahodové čipsy.
debata

Počuli ste už o jahodových čipsoch? Chrumkavé ovocné plátky si môžete pripraviť priamo vo vašej kuchyni a keď do nich zahryznete, poviete si: „Takto chutí leto!“

Sezóna jahôd je v plnom prúde! Drobné červené ovocie je lahodné na všetky spôsoby – čerstvé priamo zo záhona, v koláčoch či sorbetoch, v domácich zmrzlinách… Ak máze jahôd prebytok, môžete vyskúšať aj čosi nové, čo ohúri vás aj vašu rodinu. Upečte si jahodové čipsy. Ako na to?

Postup na prípravu jahodových čipsov

  • Jahody umyjeme, zbavíme stopky, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Potom ich poukladáme na plech (nemali by sa prekrývať) a pečieme 3–4 hodiny pri 80 stupňoch Celzia.
  • Dajte pozor, aby ste jahody nenakrájali na veľmi tenké plátky a do dvierok rúry vložte drevenú varešku, aby z nej mohol unikať vlhký vzduch. Kým sa jahodové čipsy pečú v rúre, nádherne vám prevoňajú celý byt.

Viete, čo obsahujú jahody?

V 100 gramoch ovocia sa nachádza iba 32 kalórií. Obsahujú viac vitamínu C než pomaranče a sú ideálnou potravinou na zocelenie imunitného systému. Obsahujú látky zvané flavonoidy, ktoré sa môžu pochváliť výraznými antioxidačnými vlastnosťami. A to je skvelé nielen pre zdravie, ale aj pre ženskú krásu. Vďaka vysokému obsahu kyseliny listovej a železa dokážu pomôcť pri anémii, vysoký obsah vápnika zasa pomáha chrániť kosti pred osteoporózou. Draslík a horčík posilnia srdce, kyselina salicylová zasa zmierňuje problémy reumatikov.

Video
Verili by ste, že aj puding môže chrumkať? Tento chrumká.
Video
Nechajte sa inšpirovať ďalším receptom od manželov Tomečkovcov a pripravte si tentokrát svieži cheesecake s ovocím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravá strava #jahody #sezóna

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....