Tvaroh vždy inak. A je aj pre tých, ktorí si chcú udržať líniu

Tvaroh je ako malý zázrak. Dá sa z neho piecť, variť, používať surový, na slano, na sladko a jedlá z neho sú vždy rovnako chutné. Navyše je zdravý a dajú sa z neho robiť chutné dezerty aj pre ľudí, ktorí si chcú udržať líniu, či pre diabetikov.

21.07.2022 06:42
Trnava Foto: ,
Navyše je zdravý a dajú sa z neho robiť chutné dezerty aj pre ľudí, ktorí si chcú udržať líniu, či pre diabetikov.
debata

Tvarohovo-smotanová torta s malinami

Na 4 porcie potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia,120 g práškového cukru,120 g hladkej múky

Tvarohový krém: 2 smotany na šľahanie, 250 g jemného tvarohu,50 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,4 plátky želatíny

Malinové želé: 150 g mrazených malín, 2 PL práškového cukru,2 plátky želatíny

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme cukor a vymiešame dopenista. Bielky vymiešame so štipkou soli, pridáme k žĺtkom, prisypeme múku a vymiešame hladké cesto. Nalejeme do pripravenej formy (priemer 24 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

2. Maliny zohrejeme, zmiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu (plátky namočené v studenej vode necháme zmäknúť a potom zohrejeme). Smotanu vyšľaháme a časť odložíme na ozdobenie torty. Tvaroh vymiešame s cukrom. Rozpustenú želatínu zamiešame do tvarohu a primiešame vyšľahanú šľahačku.

3. Polovicu tvarohovej zmesi dáme na upečený vychladnutý korpus, prelejeme polovicou malín a zľahka ich vmiešame do tvarohu. Pridáme druhú polovicu, navrch dáme opäť zvyšnú časť malín a opačným koncom lyžičky vmiešame zľahka do tvarohu. Odložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čerstvými malinami.

Vareškov tip: Aj tu môžeme bez problémov nahradiť klasický cukor brezovým.

diéta, chudnutie, strava, výživa, zelenina, brucho Čítajte aj Zbavte sa brušného tuku vďaka strave. Tieto jedlá vám pomôžu

Cukinová omeleta s paprikovo-tvarohovou plnkou

Na 4 porcie potrebujeme:

200 g cukiny,8 vajec,100 ml mlieka,50 g strúhaného syra gouda, soľ, korenie, 1 červená mäsitá paprika, 250 g jemného tvarohu,1 čl citrónovej šťavy,1 čl pažítky , 1 balenie čerstvej rukoly, olej na pečenie

Postup:

1. Cukinu umyjeme, na hrubom strúhadle nastrúhame a osolíme. Mlieko zmiešame s vajíčkami, so syrom, osolíme, okoreníme a pridáme cukinu zbavenú prebytočnej šťavy. Upečieme 4 omelety.

2. Papriku umyjeme, nakrájame na drobné kocky, časť odložíme bokom. Tvaroh vymiešame dohladka, pridáme citrónovú šťavu, osolíme okoreníme, pridáme pažítku, väčšiu časť papriky a zamiešame. Na omeletu nanesieme 3 PL tvarohovej plnky, posypeme rukolou a zvyšnými kockami papriky, preložíme a podávame.

Vareškov tip: Toto jedlo je vhodné na raňajky, olovrant alebo nakrájané na gril párty.

Recepty pripravila Petra Hübler z cukrárskej výrobne Hübler v Trnave

Video
Legendárnym tradičným slovenským jedlom sú rezance s tvarohom. V tomto videu nám ich spolu s Jozefom Makom pripravil operný spevák Ján Babjak.

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Domáce rezance s tvarohom na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dezert #maliny #vajcia #torta #smotanová #tvaroh #omeleta #želé...

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Objavte radosť z varenia zdravých a chutných jedál.
Aj maličkosťami dokážete zmeniť naozaj veľa, popremýšľajte...