Tvarohovo-smotanová torta s malinami
Na 4 porcie potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia,120 g práškového cukru,120 g hladkej múky
Tvarohový krém: 2 smotany na šľahanie, 250 g jemného tvarohu,50 g práškového cukru,1 vanilkový cukor,4 plátky želatíny
Malinové želé: 150 g mrazených malín, 2 PL práškového cukru,2 plátky želatíny
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme cukor a vymiešame dopenista. Bielky vymiešame so štipkou soli, pridáme k žĺtkom, prisypeme múku a vymiešame hladké cesto. Nalejeme do pripravenej formy (priemer 24 cm) a pečieme v predhriatej rúre pri 175 °C asi 20–25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
2. Maliny zohrejeme, zmiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatínu (plátky namočené v studenej vode necháme zmäknúť a potom zohrejeme). Smotanu vyšľaháme a časť odložíme na ozdobenie torty. Tvaroh vymiešame s cukrom. Rozpustenú želatínu zamiešame do tvarohu a primiešame vyšľahanú šľahačku.
3. Polovicu tvarohovej zmesi dáme na upečený vychladnutý korpus, prelejeme polovicou malín a zľahka ich vmiešame do tvarohu. Pridáme druhú polovicu, navrch dáme opäť zvyšnú časť malín a opačným koncom lyžičky vmiešame zľahka do tvarohu. Odložíme do chladničky na 3 hodiny stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a čerstvými malinami.
Vareškov tip: Aj tu môžeme bez problémov nahradiť klasický cukor brezovým.
Čítajte aj Zbavte sa brušného tuku vďaka strave. Tieto jedlá vám pomôžuCukinová omeleta s paprikovo-tvarohovou plnkou
Na 4 porcie potrebujeme:
200 g cukiny,8 vajec,100 ml mlieka,50 g strúhaného syra gouda, soľ, korenie, 1 červená mäsitá paprika, 250 g jemného tvarohu,1 čl citrónovej šťavy,1 čl pažítky , 1 balenie čerstvej rukoly, olej na pečenie
Postup:
1. Cukinu umyjeme, na hrubom strúhadle nastrúhame a osolíme. Mlieko zmiešame s vajíčkami, so syrom, osolíme, okoreníme a pridáme cukinu zbavenú prebytočnej šťavy. Upečieme 4 omelety.
2. Papriku umyjeme, nakrájame na drobné kocky, časť odložíme bokom. Tvaroh vymiešame dohladka, pridáme citrónovú šťavu, osolíme okoreníme, pridáme pažítku, väčšiu časť papriky a zamiešame. Na omeletu nanesieme 3 PL tvarohovej plnky, posypeme rukolou a zvyšnými kockami papriky, preložíme a podávame.
Vareškov tip: Toto jedlo je vhodné na raňajky, olovrant alebo nakrájané na gril párty.
Recepty pripravila Petra Hübler z cukrárskej výrobne Hübler v Trnave
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Domáce rezance s tvarohom na Varecha.sk