Trendy: Mladí pijú menej alkoholu, hitom sú fermentované nápoje

Tak ako trendy v stravovaní ukazujú, že čoraz viac ľudí chce zdravšie jesť v zmysle motta dobré pre mňa, dobré pre planétu, a začínajú uprednostňovať kvalitu nad kvantitou, to isté platí aj o nápojoch.

27.05.2022 11:00
bubble tea, varecha, Foto:
Čoraz populárnejší je napríklad „bubble tea“.
debata

Výskumy napríklad naznačujú, že spotreba alkoholu v Európe a v Severnej Amerike klesá, pričom menej pije najmä mladšia generácia. Je to tým, že prejavuje väčší záujem o svoje zdravie a zdravý životný štýl. Takže v budúcich rokoch sa očakáva boom nealko nápojov, respektíve nápojov s nízkym obsahom alkoholu. Mnohé z nich sa pritom budú chuťovo veľmi podobať „originálom“.

zelenina, celiakia, bezlepková diéta, zdravá strava Čítajte aj Kedy je lepšie sa zaobísť bez spracovaných potravín?

Čoraz populárnejší je napríklad „bubble tea“, teda bublinkový čaj, čo je osviežujúci nápoj na báze čaju s „bublinkami“ z tapioky alebo ovocného želé. Ten oslovuje ľudí, ktorí obľubujú zdravšie varianty nápojov s nízkym obsahom cukru, s organickým sójovým mliekom, zeleným čajom alebo ovocím.

Ďalším hitom, ktorý tiež súvisí so snahou o zdravší životný štýl, sú fermentované nápoje. Ide o rôzne probiotické varianty, nápoje na báze huby kombucha či vodný kefír, o ktorom sa hovorí, že má množstvo priaznivých účinkov a pomáha posilňovať imunitu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #životný štýl #kefír #kombucha #magazín Varecha #nealkoholické nápoje #tapioky #fermentované potraviny

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...