Je bez chuti? Pečenej zelenine pomôže táto netradičná ingrediencia

Chuť pečenej zeleniny si žiada niečo navyše, ale neviete presne, čo do nej pridať?

27.03.2022 07:00
zelenina, pečená zelenina, grilovaná zelenina Foto:
Zelenina pečená v rúre.
debata (1)

Zapnutá rúra na pečenie a v nej sa pripravuje zelenina. Zdravá príloha k mäsu či ľahká večera s chrumkavou bagetou… Ak sa však do svojej večere zahryznete, príde vám akási „fádna“. Chuť pečenej zelenina si žiada niečo navyše, ale neviete presne, čo do nej pridať? Tu je jedna ingrediencia, ktorá vás možno prekvapí. Biely ocot!

Ako na pečenú zeleninu?

Zeleninu umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky, strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a všetko rozložíme na pekáč potretý olivovým olejom alebo použijeme papier na pečenie. Zvolené bylinky umyjeme, vysušíme, nadrobno nasekáme a posypeme nimi zeleninu.

Pred pečením všetko dochutíme hrubozrnnou soľou a korením a potom… Zeleninu jemne pokvapkáme bielym octom. Nie, nemusíte mať strach z octovej chuti. Kyslosť sa z octu počas pečenia vyparí a zanechá len intenzívnu chuť, ktorá zvýrazňuje tóny jednotlivých druhov zeleniny. Takto „vylepšená“ pečená zelenina bude určite chutiť celej rodine.

Ako ešte môžete vylepšiť chuť zeleniny pečenej v rúre sa dozviete tu.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás sme sa zhovárali o obezite, jej nástrahách, zvykoch aj zlozvykoch Slovákov v stravovaní, či o tom, čo by sme mali zmeniť – hosťami bola lekárka, obezitologička a vedkyňa SAV Adela Penesová a lekár, dietológ Boris Bajer.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pečenie #zelenina #rúra

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...