Spraviť si kapučíno doma a bez prístrojov? Takto to zvládnete na jednotku!

Je to jedna z najobľúbenejších kávových pochúťok - bohužiaľ, mnohí máme pocit, že ju dokážu dôkladne pripraviť len v našej obľúbenej kaviarni. Lenže, čo tak domáce kapučíno? A dokonca úplne bez drahého prístroja na prípravy espressa či kapučína!

20.02.2022 00:00
cappucino, kapučíno Foto:
Máte radi cappucino?
debata

Základom je, samozrejme, káva. Tú si môžete pripraviť celkom jednoducho – buď ako filtrovaný základ, alebo ako espresso – to v prípade, ak máte doma prístroj na espresso – či už šot alebo lungo. Pravdou je, že vo väčšine domácností sa síce nachádza prístroj na prípravu espressa, absentuje však profesionálna súčiastka na tvorbu speneného mlieka. Nepotrebujete ju.

Je to nesmierne jednoduché – hoci trošku pracnejšie. Mlieko (ideálne s vyšším obsahom tuku) zohrejte na mierne strednom ohni. Keď sa mlieko zohreje, použite metličku na šľahanie (tú istú, s ktorou šľaháte sneh z vaječných bielok) a mlieko napeňte.

meditácia Čítajte viac Ranný rituál, ktorý vám zmení život k lepšiemu. Trvá 5 minút a káva to nie je

Ideálne je robiť to v hrnci s vyššími stenami, aby ste neofŕkali všetko okolo. Na trhu sú aj pomocníci v podobe mliečnych šľahačov, zvyčajne ide o drobný prístroj s metličkou, ktorý si zadovážite za pár eur. Keďže sme však v úvode sľubovali kapučíno bez prístroja, skúste to prvýkrát s klasickou ručnou metličkou.

Efektné môže byť aj mlieko, ktoré si pripravíte v mikrovlnke. Do skleneného pohára s uzatvárateľným viečkom nalejte mlieko – zhruba do polovice. Pretrepte pohárom opakovane zhruba po dobu 30 až 45 sekúnd. Následne viečko odšroubujte a vložte do mikrovlnej rúry len sklenený pohár (pozor, žiadne kovové súčiastky! teda žiadne viečko!). Opäť zhruba 30 až 45 sekúnd mlieko ešte prehrejte v mikrovlnej rúre. Výsledkom bude napenené horúce mlieko. Do šálky s kávou pridajte mlieko, navrch posypte škoricou a servírujte!

Video
Populárny taliansky dezert, ktorý nemá ešte ani 100 rokov

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Pravé Tiramisu na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #mlieko #doma #kapučíno

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....