Zabudnite na botox. Vyskúšajte TOP potraviny proti starnutiu

Starnutiu nie je možné zabrániť, ale je možné eliminovať jeho vplyv na váš zjav. Veda už dávno hovorí, že nielen mejkap a plastická chirurgia sú jedinými možnosťami, ako môžete vyzerať dlhšie mladá. Rozhodujúca je strava.

02.01.2022 07:00
žena, kučeravé vlasy, úsmev, dôchodkyňa Foto:
Existuje strava, ktorá vám predĺži teloméry. A tým aj mladistvý vzhľad.
debata

Podporte teloméry vo vašom tele

Starnutie je vlastne istou formou degeneráciou našej DNA, keďže sa už telo nedokáže obnovovať v takto dokonalom kóde ako si zapísalo pri počatí. Veľmi významnú úlohu v tom majú teloméry. Segmenty DNA na konci chromozómov. Starnutie preto funguje tak, že vždy, keď sa bunka delí, jej teloméry sa skracujú. No a po rokoch spájania a skracovania sú teloméry príliš krátke na ďalšie delenie. Zlou správou je, že tento proces je nezvratný. Dobrou, že existuje strava, ktorá vám predĺži teloméry. A tým aj mladistvý vzhľad. Samozrejme zlepší aj zdravie.

Čučoriedky

Už dávno je dokázané, že pomáhajú oddialiť starnutie a podporujú dlhovekosť. Spomaľujú poškodenie buniek a bojujú proti skracovaniu telomér. V tomto malom ovocí sa nachádzajú antokyány, zlúčeniny, ktoré obmedzujú poškodenie buniek spôsobené voľnými radikálmi.

Čokoláda

Už výskum v roku 2010 dospel k záveru, že čokolády sa netreba báť, ale treba využiť jej omladzujúci potenciál. Pridajte malé množstvo čokolády do vašej každodennej stravy a budete šťastnejší aj mladší. Čokoláda pomocou svojich priaznivých účinkov na psychiku aj fyzické zdravie oddiaľuje starnutie. Pozor, potrebné je, aby mala minimálne 60 % podiel kakaa.

quinoa, pseudoobilnina Čítajte aj Jednoduché a rýchle jedlo, ktoré podporí zdravie. Spoznajte quinou

Figy

Na Vianoce sú ich plné obchody a tak je ideálny čas využiť ich pozitívne vlastnosti. A do nového roka vstúpiť síce starší, ale vyzerať mladšie. Figy obsahujú flavonoidy a polyfenoly. Tie majú silné antioxidačné vlastnosti a pomáhajú predchádzať rôznym zdravotným ochoreniam. Telo chránia pred oxidačným stresom, ktorý poškodzuje aj DNA.

Čaga huby

V Čínskej medicíne považované za jedlo večnej mladosti. Podľa výskumu sú polyfenoly obsiahnuté v tejto hube zodpovedné za potláčanie voľných radikálov a tým dokáže ich konzumácia podporiť DNA aj naše bunky, aby všetko fungovalo ako dobre naolejovaný stroj.

Vývar z kostí

Starý dobrý silný vývar. V nedeľu by mal byť súčasťou obeda. Ukazuje sa totiž, že vývar z kostí obsahuje minerály vo formách, ktoré telo dokáže ľahko absorbovať. A to vrátane vápnika, horčíka, fosforu, kremíka, síry a ďalších. Silný vývar telu dodá aj chondroitín sulfát a glukozamín, zlúčeniny predávané ako drahé doplnky na zníženie zápalu, bolesti kĺbov a artritídy. Budete mladšie nielen vyzerať, ale sa tak aj cítiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #starnutie #životný štýl #čučoriedky #boj proti starnutiu #horká čokoláda #figy #vývar #čaga

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...