Iste, pred pracovným pohovorom či večerným rande si cesnakové cestoviny zrejme variť nebudete. Ale pri inej príležitosti rozhodne môžete! Krémové cesnakové cestoviny sú hotové za 15 minút a chuťou omámia vás aj vašu rodinu. Tu je recept.
Čítajte viac Ingrediencie, ktoré vylepšia chuť krémovej polievky! Poznáte ich?Potrebujeme:
- 350 g cestovín
- 2 PL masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL múky
- 250 ml mlieka
- 250 ml zeleninového vývaru
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 malá hrsť petržlenu, nasekaného
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
- Cestoviny uvarte al dente.
- Najemno nasekajte strúčiky cesnaku.
- Na panvici rozpustite maslo a na strednom plameni opražte cesnak.
- Pridajte múku a za stáleho miešania opekajte asi minútu.
- Pridajte mlieko a vývar, dobre premiešajte a nechajte mierne variť, kým omáčka nezhustne.
- Pridajte parmezán a čerstvú petržlenovú vňať.
- Podľa chuti pridajte soľ a korenie.
- Cestoviny premiešajte s omáčkou a podávajte.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Špagety s parmezánom na Varecha.sk