Lahodné krémové polievky ako brokolicová, tekvicová, cuketová, hrachová, karfiolová či polievka z ružičkového kelu sa na našom tanieri objavujú často. Aj preto, lebo ich príprava je pomerne jednoduchá a dokážu ich pripraviť aj kuchárky – začiatočníčky.
Bez ohľadu na to, ktorú polievku si vyberiete či ktorú najviac obľubujete, tieto ingrediencie zaručene zlepšia jej chuť. Do krémovej polievky by ste určite mali pridať malú kvapku niečoho kyslého. To znamená použiť ingrediencie ako citrónová alebo limetková šťava, ocot či víno. Pridaním ktorejkoľvek z týchto prísad do polievky počas jej prípravy výrazne zlepšíte jej chuť. Polievka potom pôsobí menej ťažko, má skvelú, kyslastú nôtu a jemnú ovocnú chuť.
Špecifikácie týkajúce sa dávkovania neexistujú. Dôverujte vašej chuti, každopádne, začnite s menšími dávkami a postupne ich zväčšujte. K dokonalej chuti sa dopracujete po krôčikoch.
Vyskúšajte krémovú zelerovú polievku podľa TV Varecha
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Krémová zelerová polievka na Varecha.sk
Vyskúšajte aj tekvicovú polievku
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Tekvicová polievka podľa Petra Vargu na Varecha.sk