Ingrediencie, ktoré vylepšia chuť krémovej polievky! Poznáte ich?

Polievky konzumujeme po celý rok a často sú dokonalým balzamom pre náš žalúdok.

08.02.2021 11:00
polievka Foto:
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom a semienkami.
debata

Lahodné krémové polievky ako brokolicová, tekvicová, cuketová, hrachová, karfiolová či polievka z ružičkového kelu sa na našom tanieri objavujú často. Aj preto, lebo ich príprava je pomerne jednoduchá a dokážu ich pripraviť aj kuchárky – začiatočníčky.

Bez ohľadu na to, ktorú polievku si vyberiete či ktorú najviac obľubujete, tieto ingrediencie zaručene zlepšia jej chuť. Do krémovej polievky by ste určite mali pridať malú kvapku niečoho kyslého. To znamená použiť ingrediencie ako citrónová alebo limetková šťava, ocot či víno. Pridaním ktorejkoľvek z týchto prísad do polievky počas jej prípravy výrazne zlepšíte jej chuť. Polievka potom pôsobí menej ťažko, má skvelú, kyslastú nôtu a jemnú ovocnú chuť.

Špecifikácie týkajúce sa dávkovania neexistujú. Dôverujte vašej chuti, každopádne, začnite s menšími dávkami a postupne ich zväčšujte. K dokonalej chuti sa dopracujete po krôčikoch.

Vyskúšajte krémovú zelerovú polievku podľa TV Varecha

Video

Vyskúšajte aj tekvicovú polievku

Video
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná. Skúste tento skvelý a jednoduchý recept, ktorý nám prezradil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #polievka #citrón #limetková šťava

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...