Ovocná minipiškótka
Na 18 kusov potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia, 3 PL práškového cukru, 3 PL hladkej múky, 1 čl prášku do pečiva
Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 5 PL práškového cukru, 1 čl vanilkovej pasty, 2 PL jahodového džemu, ovocie
Postup:
1. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame a cestom naplníme cukrárske vrecúško. Pomocou neho vytláčame na papierom vyložený plech malé kolieska.
2. Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
3. Krém: mascarpone so šľahačkou, s cukrom a s vanilkou vymiešame do peny. Kolieska natrieme lekvárom, na to položíme ovocie a pomocou cukrárskeho vrecúška nanesieme na každé koliesko krém. Ozdobíme ovocím.

Maková torta
Na 12 porcií potrebujeme:
Cesto: 9 vajec, 180 g cukru, 180 g mletého maku, 2 PL prášku do pečiva
Krém: 500 g mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 100 g mletého maku, 1 biocitrón, 5 PL cukru
Na ozdobenie: akékoľvek ovocie (najlepšie drobné)
2 tortové formy s priemerom 24 cm
Postup:
1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov, mak a prášok do pečiva. Rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 24 cm. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
2. Krém: mascarpone so šľahačkou a cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a kôru. Každú vrstvu, vrch aj boky torty natrieme krémom. Cez noc necháme stuhnúť v chladničke.
3. Druhý deň ozdobíme ovocím.
Recepty pripravila Annamária Wurster-Nagy, šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Minitortičky Pavlova na Varecha.sk