Moderné svadobné koláčiky vyzerajú úplne inak

Čo si predstavíte, keď sa povie svadobné koláče? Plné misy a podnosy sladkostí s ťažkými plnkami? Moderné svadobné koláčiky vyzerajú úplne inak. Ich pozitívom je, že si na nich môžete pochutiť nielen pri tejto príležitosti. Tie, ktoré sme vybrali, sa dajú pripraviť kedykoľvek aj doma.

06.10.2021 15:00
Varecha, svadobne kolace, magazín Varecha, Foto:
Ovocná minipiškótka.
debata

Ovocná minipiškótka

Na 18 kusov potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia, 3 PL práškového cukru, 3 PL hladkej múky, 1 čl prášku do pečiva

Krém: 250 g mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 5 PL práškového cukru, 1 čl vanilkovej pasty, 2 PL jahodového džemu, ovocie

Postup:

1. Vajíčka s cukrom vymiešame do peny, nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Dobre premiešame a cestom naplníme cukrárske vrecúško. Pomocou neho vytláčame na papierom vyložený plech malé kolieska.

2. Pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.

3. Krém: mascarpone so šľahačkou, s cukrom a s vanilkou vymiešame do peny. Kolieska natrieme lekvárom, na to položíme ovocie a pomocou cukrárskeho vrecúška nanesieme na každé koliesko krém. Ozdobíme ovocím.

varecha, hotel elizabeth trencin, cheesecake, Čítajte aj Jesenné dobroty: Z darov záhrady aj z darov mora

Maková torta

Na 12 porcií potrebujeme:

Cesto: 9 vajec, 180 g cukru, 180 g mletého maku, 2 PL prášku do pečiva

Krém: 500 g mascarpone, 250 ml smotany na šľahanie, 100 g mletého maku, 1 biocitrón, 5 PL cukru

Na ozdobenie: akékoľvek ovocie (najlepšie drobné)

2 tortové formy s priemerom 24 cm

Postup:

1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Pridáme sneh z bielkov, mak a prášok do pečiva. Rozdelíme do dvoch foriem s priemerom 24 cm. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

2. Krém: mascarpone so šľahačkou a cukrom vyšľaháme. Pridáme mak, citrónovú šťavu a kôru. Každú vrstvu, vrch aj boky torty natrieme krémom. Cez noc necháme stuhnúť v chladničke.

3. Druhý deň ozdobíme ovocím.

Recepty pripravila Annamária Wurster-Nagy, šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant.

Video

Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Minitortičky Pavlova na Varecha.sk

Viac videoreceptov si pozrite v TV Varecha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #dezerty #zákusky #torta #sladké #Varecha.sk #koláče #magazín Varecha

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...

+ Všetko je len o pohodlí, ak budete chcieť cvičiť tak cvičiť budete.
Dodržiavajte pracovnú zmluvu, v opačnom...