Klasická panna cotta s ovocím
Na 4 porcie potrebujeme:
200 g šľahačky, 300 ml mlieka, 50 g cukru, 1 vanilkový struk, 4 plátky želatíny, 200 g ovocia (maliny, černice, ríbezle, jahody), 2 PL cukru
Postup:
1. Šľahačku, mlieko a cukor dáme do hrnca, z vanilkového struku vyškriabeme zrnká a pridáme aj samotný struk. Na slabom ohni 15 minút pomaly varíme.
2. Želatínu necháme zmäknúť v studenej vode, vytlačíme vodu. Z hrnca vyberieme vanilku a dáme doň želatínu. Miešame, kým sa neroztopí. Zmes nalejeme do formičiek a dáme na noc stuhnúť do chladničky.
3. Ovocie pokrájame na kúsky, zmiešame s 2 lyžicami cukru a trochu povaríme. Panna cottu vyklopíme z formičiek (namočíme ich do horúcej vody, aby to išlo ľahšie) a ozdobíme ovocím.
Vareškov tip: Pri varení je dôležitá teplota, ak sa varí zmes príliš pomaly, nebude panna cotta držať tvar.

Pravé talianske tiramisu do pohára
Na 4 porcie potrebujeme:
3 žĺtky, 3–4 PL cukru, kôra z jedného biocitróna, 250 g mascarpone, 100 ml studeného espressa, 2–3 PL amaretta, 16 (asi 80 g) podlhovastých piškót, 1–2 PL kakaového prášku
Postup:
1. Žĺtky, cukor a citrónovú kôru miešame dopenista asi 5 minút. Lyžicou do zmesi pridávame a vmiešavame mascarpone.
2. Espresso a likér zmiešame, piškóty nalámeme na polovice. Na dno každého pohára dáme 4 polovice piškót, polejeme likérom, na to dáme krém, zarovnáme.
3. Dáme ďalšie 4 polovice piškót, znovu polejeme likérom, navrstvíme zvyšok krému, zarovnáme a dáme minimálne na 3 hodiny do chladničky. Pred servírovaním posypeme kakaom
Recepty pripravila reštaurácia Kogo Ristorante v Bratislave.
Zoznam surovín a textový postup nájdete v recepte Svieži ovocný cheesecake podľa manželov Tomečkovcov na Varecha.sk