Cibuľa je výbornou prílohou ku grilovanému mäsu a rybám – dajte na ňu trochu bylinkového mäkkého syra, zabaľte do alobalu a ugrilujte.
Ako stiahnuť jazyk
Varený hovädzí či teľací jazyk (prípadne aj bravčový) je považovaný medzi odvážnejšími gurmánmi za veľkú lahôdku – najmä na tenko nakrájaný napríklad s chrenom alebo dipom. Aby sa pred krájaním ľahšie stiahla vrchná vrstva, treba ho po uvarení ponoriť do chladnej vody.
Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Výborné mrazené pyréHnedý cukor nie je lepší
Jedným z veľmi rozšírených tvrdení je, že hnedý trstinový cukor je zdravší ako biely – koniec koncov, je aj výrazne drahší. Žiaľ, je to mýtus, ktorý sa nezakladá na pravde. Majú presne tú istú kalorickú hodnotu (trstinový má na 100 g o 1 kalóriu viac, ako biely) aj obsah cukrov. Tých má trstinový cukor nepatrne menej – 97 g na 100 g, kým biely má 100 g. Je to však zanedbateľný rozdiel.
Domáca balzamiková redukcia
Balzamikovú redukciu (balsamico crema) možno kúpiť aj v obchode, ale vieme si ju vyrobiť aj doma. Stačí na to balzamikový ocot a kryštálový cukor. Do malého hrnčeka nalejeme ocot (asi 150 ml), pridáme polievkovú lyžicu kryštálového cukru a na miernom ohni redukujeme, kým nedostaneme sirupovú konzistenciu. Oheň musí byť mierny, aby redukcia nezhorkla.