Tipy, triky a nápady: Výborné mrazené pyré

Sezóna jahôd sa tento rok oneskoruje, ale už teraz máme pre vás jeden tip. Osladené jahodové pyré sa výborne hodí na zmrazenie.

22.06.2021 13:00
nanuk, nanuky, jahoda, jahody, domáci nanuk Foto:
Domáce jahodové nanuky.
debata

Po rozmrazení ho možno použiť do dezertov, ovocných omáčok, jogurtu, možno ním dokonca oživiť aj marmelády. Na zmrazenie ale treba použiť len dobre dozreté jahody, aby malo pyré okrem výbornej chuti aj peknú farbu.

Rozmanité a nie prácne

Pripraviť rozmanité pohostenie pre deti, napríklad také, ako uvádzame v tomto čísle Varechy, nemusí byť vôbec ťažké a nemusíte tým stráviť celý deň – stačia na to dve-dve a pol hodiny. Autor pohostenia Michal Prokop z cukrárne a bistra Suncafe odporúča najprv si pripraviť nanuky, potom cestá a počas pečenia minipagáčikov, tyčiniek a štvorčekov z lístkového cesta pripravovať vrapy, chlebíčky, sendviče, palacinky, smoothie. Ako posledné odporúča nakrájať ovocie do fondue.

zeleninový vývar, polievka Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Pre silný vývar

Papier na pečenie do formy

Tortovú formu na pečenie treba pred použitím dobre vymazať napríklad maslom, ale ide to aj inak. Na dno položte papier na pečenie a zafixujte ho kruhom, ktorý tvorí steny formy.

Viac šťavy z citrónov

Ako získať viac šťavy z citrónov? Na to existuje jednoduchý a pritom málo známy spôsob. Citróny treba najprv zmraziť a potom nechať rozmraziť – dostanete z nich viac šťavy ako z čerstvých.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #triky do kuchyne #občerstvenie #citrónová šťava #magazín Varecha #jahodové pyré #jedlo pre deti #papier na pečenie

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...