Po rozmrazení ho možno použiť do dezertov, ovocných omáčok, jogurtu, možno ním dokonca oživiť aj marmelády. Na zmrazenie ale treba použiť len dobre dozreté jahody, aby malo pyré okrem výbornej chuti aj peknú farbu.
Rozmanité a nie prácne
Pripraviť rozmanité pohostenie pre deti, napríklad také, ako uvádzame v tomto čísle Varechy, nemusí byť vôbec ťažké a nemusíte tým stráviť celý deň – stačia na to dve-dve a pol hodiny. Autor pohostenia Michal Prokop z cukrárne a bistra Suncafe odporúča najprv si pripraviť nanuky, potom cestá a počas pečenia minipagáčikov, tyčiniek a štvorčekov z lístkového cesta pripravovať vrapy, chlebíčky, sendviče, palacinky, smoothie. Ako posledné odporúča nakrájať ovocie do fondue.
Čítajte aj Tipy, triky a nápady: Pre silný vývarPapier na pečenie do formy
Tortovú formu na pečenie treba pred použitím dobre vymazať napríklad maslom, ale ide to aj inak. Na dno položte papier na pečenie a zafixujte ho kruhom, ktorý tvorí steny formy.
Viac šťavy z citrónov
Ako získať viac šťavy z citrónov? Na to existuje jednoduchý a pritom málo známy spôsob. Citróny treba najprv zmraziť a potom nechať rozmraziť – dostanete z nich viac šťavy ako z čerstvých.