Tipy, triky a nápady: Test pre panvicu

Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.

27.04.2021 15:00
panvica, zelenina Foto:
Panvice z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele treba pred tým, než na ne dáme piecť mäso, poriadne rozohriať.
debata

Panvice z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele treba pred tým, než na ne dáme piecť mäso, poriadne rozohriať. Či je už dno dostatočne horúce, zistíme jednoducho – kvapneme naň vodu. Ak kvapka alebo kvapky po ňom tancujú, je panvica dostatočne horúca. Potom treba pridať trochu tuku, aby sa mäso na dno príliš nelepilo.

Rolls Royce medzi ryžami

Za rolls royce medzi ryžami je považovaná tzv. divá ryža, u nás niekedy nazývaná aj čierna či indiánska. Má orieškovú arómu a mimoriadne sa hodí ako príloha k rybám a kôrovcom. Jej príprava je náročnejšia ako varenie klasickej ryže. Odporúča sa ju premyť, aby sa odstránil škrob, ktorý je v nej obsiahnutý, a potom ju nechať dve hodiny namočenú vo vode, aby zmäkla. Varí sa asi 45 minút v nádobe prikrytej pokrievkou.

ryža, ryžová diéta Čítajte viac Tipy, triky a nápady: Abeceda risotta

Pár kvapiek citróna

Ak potrebujete do marinády, na šalát, do koktailu alebo do cesta len pár kvapiek citrónovej šťavy, pomôže jednoduchý trik. Urobte na jednom konci citróna pár dierok napríklad špáradlom alebo vidličkou. Stlačte potom citrón na opačnom konci a cez dierky vytlačíte toľko šťavy, koľko potrebujete.

Ako lúpať oriešky a mandle

Ak potrebujete do receptu olúpané mandle alebo oriešky, môžete si ich také kúpiť v obchode – alebo si ich pripraviť sami. Existujú na to rozličné metódy. Oriešky treba opražiť a potom dobre vyšúchať v utierke, tak ich zbavíme väčšiny šupiek. Mandle vyžadujú trochu iný prístup: treba ich dať do vriacej vody, chvíľu povariť a potom tiež vyšúchať v utierke, resp. došúpať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orechy #triky do kuchyne #ryža #tipy #mandle #marináda #panvice

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...