Tip na teplý šalát! Do zlatista upečené zemiaky, lahodná zelená špargľa a pikantný horčicový dresing

Zelená špargľa je skvelá zmena oproti klasickej bielej odrode a chutí vynikajúco s výraznými koreninami, napríklad horčicovými semiačkami.

24.04.2021 13:00
špargľa, šalát, zemiaky, baby zemiaky Foto:
Lahodná zelená špargľa a baby zemiaky - pripravte si teplý šalát.
debata

K teplému zemiakovému šalátu s horčicovým dresingom a hráškom, sa výborne hodí práve zelená špargľa. Tu je recept!

Na šalát potrebujeme:

  • 500 g zemiakov/alebo baby zemiačikov
  • 2 PL olivového oleja
  • 500 g zelenej špargle
  • 100 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 100 g mladej cibuľky
  • 100 g baby špenátu

Na dressing

  • 1 bio citrón
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 2 PL horčicových semiačok
  • 1 ČL olivového oleja
  • 2 PL smotany
  • soľ, korenie podľa chuti

Ako na to?

  • Predhrejeme rúru na 220 °C.
  • Hrášok dáme do misky s vriacou vodou. Asi po troch minútach vodu cez sitko scedíme a hrášok odstavíme.
  • Zelenú špargľu umyjeme a ak je to potrebné, odrežeme spodné drevité konce.
  • Zemiaky umyjeme, prekrojíme na polovicu či na plátky a potom zmiešame v miske s dvoma lyžicami olivového oleja. Baby zemiaky pečieme v celku.
  • Zemiaky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, dochutíme soľou a korením, pečieme asi 25 až 30 minút, kým nie sú zlatohnedé.
  • Po 20 minútach dáme na plech špargľu posypanú horčicovými semiačkami a 5 až 10 minút pečieme.
  • Keď semiačka začnú príjemne voňať, zemiaky sú zlatohnedé a špargľa je hotová na zahryznutie, môžeme vybrať z rúry.
vajcia, praženica, omeleta, vajce Čítajte viac Tip na dokonalú praženicu! Skúste pridať túto ingredienciu a porovnajte chuť

Dresing

  • Umyjeme jarnú cibuľku a nakrájame na krúžky.
  • Citrónovú kôru najemno nastrúhame do misky, šťavu vytlačíme takisto.
  • Dijonskú horčicu, olivový olej a smotanou v miske vymiešame, dochutíme soľou a korením.
  • Baby špenát umyjeme a naaranžujeme v miske alebo na veľkom tanieri s hráškom, zemiakmi horčicovými semiačkami a kúskami špargle. Dresingom pokvapkáme ešte teplý šalát, dozdobíme jarnou cibuľkou.

Vyskúšajte aj recept z TV Varecha – lahodná špargľa

Video
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #recept #zemiaky #špargľa

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....