Viete, ktoré veci by ste nemali skladovať v skrinke pod drezom? Aké nebezpečenstvo hrozí?

Úložný priestor v kuchyni má cenu zlata. Skrinka pod drezom tiež ponúka priestor na odkladanie najrôznejších vecí – niekto tam schováva smetný kôš či domáce potreby ako hubky a utierky na riad či prach.

29.02.2024 09:00
kuchyňa, drez Foto:
Čo by nemalo byť uskladnené v skrinke pod drezom?
debata

Ale pozor! Nie všetko, čo bez váhania vložíte pod drez, tam patrí. Tu sú tri položky, ktoré by ste na toto miesto odkladať nemali.

1. Čistiace prostriedky

Môže byť lákavé mať všetky čistiace prostriedky na jednom mieste, ale pod drezom určite nie. Čistiace prostriedky by sa mali vždy uchovávať mimo dosahu detí a domácich zvierat. Predovšetkým vysoko horľavé čistiace prostriedky (označené symbolom plameňa na obale) nepatria do skrinky pod drez alebo do kuchyne všeobecne.

Chlieb Čítajte viac Ani chlieb a olej už vôbec nie! Do chladničky nepatrí ani orieškový krém

2. Potrava pre zvieratá

Ak máte domáce zvieratá, je lákavé skladovať jedlo a maškrty pod drezom, kde ich máte rýchlo po ruke. Ale pozor! Pod drezom sa môže rýchlo vytvoriť vlhké prostredie (napríklad v dôsledku netesného potrubia, kvapkajúceho potrubia), čo môže viesť k tvorbe plesní. Pod drezom by sa samozrejme nemali skladovať žiadne potraviny.

chladnička, žena, potraviny, plytvanie, zelenina Čítajte viac Ktorá zelenina nepatrí do chladničky? Neplytvajte potravinami, triky a tipy vám pomôžu minimalizovať odpad v kuchyni

3. Elektro spotrebiče

Ako už bolo spomenuté, priestor pod umývadlom môže byť vystavený vlhkosti rýchlejšie ako napríklad nástenné skrinky. Preto by ste tam nikdy nemali skladovať elektro spotrebiče ako hriankovače, varné kanvice alebo mixéry. Vlhkosť môže spôsobiť skrat a výrazne skrátiť životnosť zariadení.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kuchyňa #čistiace prostriedky

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...