Náročné zaspávanie? Skúšali ste už éterické oleje, ktoré pomôžu navodiť spánok?

Kvalitný spánok je základným kameňom pre celkové zdravie a psychickú pohodu. Životný štýl plný stresu a rýchle tempo každodenného života môžu spôsobiť ťažkosti so zaspávaním.

19.03.2024 16:00
vôňa, žena, spánok, zaspávanie, kvety, vankúš Foto:
Aj vôňa pomáha človeku zaspať.
debata

Medzi prírodné metódy, ktoré môžu pomôcť zlepšiť spánok, patrí aj správne použitie éterických olejov. Viete, po akých siahnuť, ak máte problém so zaspávaním?

Levanduľový éterický olej je možno najznámejší, čo sa podpory zdravého spánku týka. Jeho relaxačné a upokojujúce účinky sú vedecky podložené. Levanduľa môže pomôcť zmierniť úzkosť a stres, čo z nej robí ideálnu voľbu na relaxáciu pred spaním.

Rozmarínový éterický olej je skvelým pomocníkom pri celkovej relaxácii. Účinne pôsobí proti bolestiam hlavy a blahodarne pôsobí na psychiku. Jeho dezinfekčné účinky prečistia vzduch.

spánok, nespavosť, hodiny, budík, noc, posteľ, stres, vstávanie Čítajte viac Nie a nie zaspať? Namiesto liekov vyskúšajte bylinky. Prezradíme, ktoré zaberú

Bergamotový éterický olej sa získava z citrusovej rastliny bergamotu a má sviežu, ovocnú arómu. Jeho antidepresívne účinky môžu pomôcť pri upokojení myšlienok a zmiernení stresu pred spaním.

Olej ylang ylang sa získava z kvetov tropického stromu a má sladkú, exotickú vôňu. Ylang ylang je známy svojimi relaxačnými vlastnosťami a môže pomôcť uvoľniť telo a myseľ, čo umožňuje lepší spánok.

plank, žena, tréning, cvičenie, postava Čítajte viac Osem zmien na poli životného štýlu a výsledok? Život si predĺžite až o 20 rokov

Mentolová vôňa oleja z mäty piepornej je osviežujúca a môže pomôcť pri uvoľnení dýchacieho systému. Pri správnom použití môže tento éterický olej pomôcť zmierniť problémy so zaspávaním spojené s prechladnutím alebo s alergiami.

Ako používať éterické oleje:
Existuje niekoľko spôsobov, ako zaradiť éterické oleje do spánkového rituálu. Môžete ich pridať do difuzéru a nechať ich voňať po celú noc, alebo si môžete pripraviť relaxačný kúpeľ s niekoľkými kvapkami obľúbeného oleja. Ďalšou možnosťou je miešanie olejov s nosným olejom a ich vmasírovanie na vybrané miesta na koži pred spaním.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zaspávanie #éterické oleje

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...