Domáci peeling. Vašej pleti prospejú aj zbytky z kuchyne

Zabite dve muchy jednou ranou. Ušetrite za drahé a chemické peelingy a zužitkujte zvyšky, ktoré vám ostali v kuchyni. Pretože často to, čo dáva živiny nášmu telu, skvele osvieži a ozdraví aj našu pleť. Navyše všetko potrebné má zväčša každá žena v kuchynskej linke.

18.04.2024 15:00
peeling Foto:
Ak hľadáte niečo na omladenie, osvieženie a nabudenie pleti, skúste citrusový peeling.
debata

Peeling nepodceňujte

Funkciou každého pleťového peelingu je prekrviť pokožku, odstrániť odumreté bunky a navrátiť tak pokožke zdravý, hladší a žiarivejší vzhľad. Preto je dobré ak peeling používate pravidelne. Takto ošetrená pleť dokáže následne oveľa efektívnejšie vstrebávať všetky ošetrujúce látky z ďalších kozmetických produktov, ako sú krémy, vyživujúce balzamy či séra. Preto hor sa na domáce čistenie aspoň raz týždenne.

Zanedbávané pery

Pery sú často čo sa peelingu týka na druhej koľaji pritom aj ony potrebujú starostlivosť a ošetriť od rúžov, či balzamov. Domáci peeling špeciálne na pery si pripravíte behom chvíľky. Recept je jednoduchý. Zmiešajte v miske trstinový cukor s mletou škoricou a medom, ktorý má silné antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti. Zmesou jemne masírujte krúživými pohybmi pokožku pier. Potom nechajte zmes päť až desať minút pôsobiť a následne opláchnite teplou vodou. Na záver použite vyživujúci balzam na pery.

olej - pokožka - starostlivosť Čítajte aj Ešte ste tak nespravili? Olej na tvár skrátka musíte skúsiť. Benefity sú obrovské, poradíme, ako vybrať ten správny

Po káve o niečo krajšia

Usadeninu z kávy nevyhadzujte, ale využite antioxidanty z nej aj na ošetrenie pleti. Kávová usadenina v kombinácii s hnedým cukrom, medom a kokosovým olejom skvele hydratuje, regeneruje a prekrvuje pokožku. Kokosový olej posilňuje, obnovuje prirodzenú ochrannú kožnú bariéru a ružový olej má omladzujúce účinky. Zmiešajte kávu, cukor, med a olej a vytvorte pastu, ktorú vmasírujete do pier a pokožky. Po piatich minútach opláchnite.

S „desiatou“ na akné

Ak vám z prípravy desiaty pre deti niečo ostane, ľahko si zo zvyškov vytvoríte účinný peeling, ktorý pomôže bojovať proti akné. Najskôr si roztlačíte banán a rozmixujete ovsené vločky. Zmiešajte s medom a mliekom a nanesiete na pleť. Zľahka ju namasírujete a môžete nechať aj niekoľko minút pôsobiť ako masku. Potom opláchnete.

Osviežujúci peeling

Ak hľadáte niečo na omladenie, osvieženie a nabudenie pleti, skúste citrusový peeling. Trstinový cukor zmiešajte s olivovým olejom a pridajte niekoľko kvapiek citrusového esenciálneho oleja. Množstvo záleží na intenzite, ktorú chcete dosiahnuť. Zmesou jemne masírujeme tvár a následne opláchnete. Po použití masky stačí pleť jemne osušiť uterákom, aby ste nezotreli aj zvyšky oleja. Pleť bude vďaka tomu pekne vláčna a nie je treba už viac hydratovať. Ak nemáte esenciálny olej, môžete použiť napríklad aj šťavu z citróna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pleť #banán #ovsené vločky #pleťová maska #domáce pleťové masky z citrusov #pery #trstinový cukor #peeling #suché pery #medový peeling #kávová usadenina

+ Zmeny vo vašej strave prinášajú novú energiu a vitalitu.
Investície času a energie do práce sa vyplatia...

+ Dnes na sladkosti zabudnite, dajte si radšej ovocie.
Je čas nato aby ste kontrolovali hlavne sami seba, myslite...