Overené tipy, ako pôsobiť mladšie, aj keď vek hovorí niečo iné

Pribúdajúce roky nikto nezastaví, ale môžete zmeniť to, ako budete na okolie pôsobiť. Niekto vyzerá na svoj vek omnoho staršie, no ide to aj inak. Nehovoríme však o kozmetických a chirurgických kľučkách, ale o prístupe k sebe samej, ktorý vám minimálne vizuálne berie roky aj desiatky rokov.

03.04.2024 10:00
vitamín C, pleť, pokožka, ošetrenie, žena Foto:
Koža je najväčší a najnamáhanejší orgán tela.
debata

Nie je to náhoda

Môžete mať šťastie na dobré gény, avšak rýchlosť a celý proces starnutia do veľkej miery ovplyvňuje váš životný štýl, spôsob, akým hľadíte na svet, aj to, ako sa o seba staráte. Niektoré veci nie sú až také dôležité, iné sú ale úplne podstatné. A na ne je potrebné sa zamerať. Čo je teda pre udržanie mladistvého vzhľadu najdôležitejšie?

Ochrana pokožky

Koža je najväčší a najnamáhanejší orgán tela. Preto si zaslúži adekvátnu ochranu. Ak bude vaša koža vyzerať mladšie, budete tak vyzerať aj vy. Svetlá, hladká pleť je znakom mladosti, naopak tá tmavá, vráskavá s najrôznejšími kožnými výrastkami a pigmentovými škvrnami symbolizuje vek. Preto je dobré ju chrániť pred nepriateľom, ktorým je slnečné žiarenie. Najlepšou prevenciou predčasného starnutia pleti, vzniku vrások a pigmentových škvŕn je dôsledné používanie prípravkov s vysokým UV filtrom. A to nielen v lete, ale ideálne po celý rok. Zabúdať by ste nemali ani na chrbty rúk, ktoré sú vystavené slnku rovnako ako tvár a starnú ešte rýchlejšie.

spánok Čítajte aj Čo sa stane s naším telom po zlom a krátkom spánku?

Zelenina namiesto cigarety

Mladosť rovná sa vitalita, a pokiaľ si ju chcete udržať čo najdlhšie, je potrebné zrevidovať svoj jedálniček. Dobre vyskladaná strava musí obsahovať dostatok ovocia, zeleniny, celozrnných výrobkov, strukovín, mäsa, rýb, vajec aj mliečnych výrobkov. Veľmi dôležitú úlohu tiež zohráva správna hydratácia, najlepšie v podobe čistej vody a nesladených nápojov. Je dobré obmedziť konzumáciu priemyselne spracovaných potravín a škodlivých látok, ako je alkohol a tabakové výrobky.

Nepodceňte prínos pohybu

Správne držanie tela nás robí vyšších, štíhlejších a mladších. Preto by sme sa mali snažiť o vedome vzpriamené držanie tela. Veľmi nápomocná je joga každému, kto sa denne hrbí nad počítačom či chúli na gauči pri televízii. Dôležitý je tiež silový tréning, ktorý zabraňuje ochabovaniu svalov a znižovaniu svalovej hmoty, ktoré má pre nás nesmierne dôležitý význam.

Nepodceňujte odpočinok

Nejde len o dostatočný spánok, ktorý je taktiež veľmi dôležitý, ale o celkový životný štýl. Dostatok odpočinku a relaxácie, efektívne odbúranie stresu, primeraná pohybová aktivita ideálne vonku na čerstvom vzduchu sú základom správnej psychohygieny. Pre udržanie mladistvého vzhľadu je tiež dôležité sa zbytočne nepreťažovať, snažiť sa udržať si optimistický pohľad na svet a neobklopovať sa zbytočnými starosťami. „Ľudia, ktorí sa viac usmievajú, pôsobia mladšie,“ upozorňuje psychologička Sanam Hafeez. Keď ste šťastní, vaša tvár sa rozjasní, čo je automaticky spojené s mladosťou. Na rozdiel od nahnevanej tváre, ktorá pôsobí mrzuto a staro. Skúste to!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pohyb #spánok #regenerácia #pestrá strava #dobrá nálada #mladistvý vzhľad #UV žiarenie #recept na mladosť #odpočinok #nedostatok pohybu #mladistvý dojem #UVA #UVB

+ Nezabúdajte na svoje zdravie a začnite sa viac starať sami o seba.
Neinvestujte svoje peniaze do hazardných...

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...