Áno, všetky ženy sú krásne, ale nebuďme pokryteckí... nadváhu by sme podporovať nemali, vyhlásila Sklenaříková. Tu sú tajomstvá jej figúry

Nielen na Slovensku, ale aj vo Francúzsku patrí medzi obdivované celebrity. A pre francúzsky magazín Gala nedávno poskytla aj rozhovor o svojom životnom štýle, stravovaní či cvičení.

02.01.2024 12:05
Adriana Sklenaříková Karembeu Foto:
Slovenská modelka a moderátorka Adriana Sklenaříková Karembeu na zábere z decembrového gala v Paríži.
debata (5)

Topmodelka a moderátorka Adriana Sklenaříková tak urobila ako ambasádorka, spoluautorka a tvár knihy Moja zdravá a gurmánska kuchyňa (Ma cuisine saine et gourmande).

Sklenaříková prezradila, že o výživu sa začala zaujímať, keď sa stala modelkou a začal ju živiť jej vzhľad. „Pamätám si, že som sa pýtala sama seba: 'Ako zostanem super tenká a zároveň zdravá? V čase, keď som bola v Spojených štátoch, v New Yorku, som si kúpila niekoľko úžasných kníh o výžive. Mám ich dodnes. Povedala som si, že keby mi modeling nefungoval, stala by som sa výživovým poradcom,“ prezradila pre francúzske vydanie Gala slovenská rodáčka.

Slovenská modelka a moderátorka Adriana...
Slovenská rodáčka a modelka a moderátorka...
+14Slovenská rodáčka, modelka, moderátorka a...

O Sklenaříkovej je známe, že predtým, ako odcestovala do zahraničia za veľkou modelingovou kariérou, študovala medicínu. Aj tieto poznatky prispeli k tomu, že vo výžive sa rýchlo zorientovala. Podobne ako fakt, že Sklenaříkovej mama sa tiež ako lekárka orientovala aj na zdravú výživu. Práve na nej sú postavené aj recepty v knihe, ktorú Adriana predstavuje.

Adriana Karembeu Čítajte viac Driek tak do dvoch dlaní a oslnivý úsmev slávnej Slovenky: Sklenaříkovej veľkolepý moment sledovalo 300 miliónov ľudí. Toto bola paráda

„Existuje 24 miliónov Francúzov, ktorí majú nadváhu. A musíme pochopiť, že nadváha vedie k chorobám. O ženskej kráse si môžeme povedať, čo chceme, môžeme povedať, že všetky ženy sú krásne a ja s tým súhlasím. Ale nadváha nie je niečo, čo by sa malo z hľadiska zdravia podporovať. Musíme prestať byť pokryteckí,“ vyhlásila v rozhovore blondínka.

zväčšiť Slovenská modelka a moderátorka Adriana... Foto: Comme´jaime
Adriana Sklenaříková Karembeu Slovenská modelka a moderátorka Adriana Sklenaříková Karembeu na zábere z titulky novej knihy o zdravom stravovaní a varení.

„S mojou knihou si môžete užívať bez priberania. Ale nie je to kniha o diétach, je to dokonalá rovnováha. Ponúka chutné, ale ľahké a premyslené recepty. Odstránili sme všetko, čo nebolo potrebné pre zdravie,“ komentovala svoj počin Sklenaříková, ktorá sa aj po prekročení päťdesiatky pýši štíhlou a vytrénovanou figúrou.

Recept na ňu spočíva práve vo fyzickej aktivite. „Okrem vyváženej stravy sa treba hýbať a mať aktívny život. Musíte vykonávať každodennú fyzickú aktivitu. Viac ako 30 minút. Mám 52 rokov a chápem ako to funguje. Po 50 a ešte aj o niečo skôr pre nás ženy to už nie je ono. Keď sa hormóny úplne menia, musíte zvýšiť objem svalovej hmoty,“ prezradila v rozhovore pre francúzske Gala.

Adriana Sklenaříková Čítajte viac Keď príde na nohy, málokto má šancu... Adriana Sklenaříková ukázala svoju pýchu, modelky o polovicu mladšie dostali lekciu

Prekvapí však Sklenaříkovej postoj k tradičným kardio aktivitám, ktoré mnohé ženy považujú za najdôležitejšie. „Pri nich riskujeme, že o svaly prídeme. Musíte sa zamerať na silové cvičenia a konzumovať bielkoviny, aby svaly rástli. Keď máte svalovú hmotu, ste zachránení, pretože svaly jedia všetko. Svoje telo som v päťdesiatke premenila za tri mesiace od A po Z. Práve vďaka silovému tréningu. A v živote som toľko nejedla,“ vysvetlila Adriana.

zväčšiť Slovenská modelka Adriana Ohanian Sklenaříková... Foto: SHUTTERSTOCK
karembeu2000a Slovenská modelka Adriana Ohanian Sklenaříková (kedysi Karembeu) na zábere z roku 2000 na filmovom festivale v Cannes.

Dodala, že okrem pravidelného silového tréningu sa venuje aj častej chôdzi – takmer všade, kde sa dá, chodí pešo. A telo rozmaznáva, ale aj udržiava masážami, ktoré prispievajú k rozprúdeniu lymfy a odplaveniu toxínov z tela.

Benjamin Larretche a Petra Němcová spoločne v...
Česká topmodelka Daniela Peštová a jej partner...
+5Simona Krainová v šatách od Michaela Kováčika....

Sklenaříková sa zároveň podelila aj o zázračné pravidlo, ktoré vraj dodržiava roky. Dodnes tvrdí, že odkedy s tým začala, zmenilo jej to život. „Môj tip je, že keď budete jesť jedlo, mali by ste prestať jesť pri súste, ktoré je menej chutné ako predchádzajúce. Spočiatku je to ťažké, ale je to zvyk dostať sa do toho, čo vám zachráni život. Je to všetko o veľkosti porcie a výbere jedla,“ odkázala pre francúzskych čitateľov Slovenka. Inšpiráciu si však od nej určite môžu vziať aj mnohí krajania.

Pozrite si tiež: Jedlo nie je len dobré a len zlé. Nútiť deti takto rozmýšľať je toxické a zhubné, hovorí psychologička

Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #chudnutie #strava #jedlo #Adriana Sklenaříková

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...