900 kalórií denne ako tajomstvo figúry Heidi Klumovej? Takáto je pravda, odpovedala pobúrená Nemka na kritiku odborníkov

Tento rok oslávila okrúhlu päťdesiatku, ale pozornosť médií púta aj vďaka fyzickej forme, ktorá pripomína formu mladých dievčat. Heidi Klum nedávno odhalila tajomstvo ohľadom svojej hmotnosti, no zároveň vyvolala aj vlnu kritiky.

24.08.2023 00:00
Heidi Klum Foto: ,
Televízna osobnosť Heidi Klum dorazila na vyhláseníe 2023 Billboard Women in Music Awards.
debata

Nemecká modelka, dnes najmä televízna star z projektov ako Amerika hľadá talent sa rozhodla nedávno celkom jasne odpovedať na otázku jedného z fanúšikov na sociálnej sieti. Ten sa celkom nevyberane opýtal, koľko vlastne bývalá hviezda značky Victoria's Secret váži. Odpovede sa však dočkal.

Leni Klum Čítajte viac Má 19, slávne meno a v bikinách na pláži... dcéra Heidi Klumovej zdedila po mame pôvab aj sexepíl, takto uchvátila v Taliansku

Heidi Klum do tzv. „insta-stories“ nahrala krátke video, na ktorom sa postavila na váhu a tam číslica ukázala hmotnosť 138 libier. To je zhruba 62,6 kilogramu pri Klumovej výške 176 centimetrov a slávna blondínka nepochybne patrí do skupiny štíhlych celebrít a modeliek. Konieckoncov, podobný pomer sa snaží udržať si aj v zrelom veku mnoho jej kolegýň z brandže či hollywoodskych herečiek.

zväčšiť Manželská dvojica Heidi Klum a Tom Kaulitz si... Foto: Profimedia
788919672 Manželská dvojica Heidi Klum a Tom Kaulitz si užívali romantické chvíle na Sardínii. Päťdesiatročná blondínka predvádzala svoje udržiavané krivky.

Vzápätí po zverejnení údaju o modelkinej hmotnosti sa však objavili aj správy o tom, že Heidi Klum denne zje jedlo s maximálnou kalorickou hodnotou 900 kalórií alebo že jediné, čo raňajkuje, sú tri benediktínske vajíčka s vývarom. Tieto informácie sa následne objavili vo viacerých periodikách či na portáloch po celom svete.

Flóra Neradilová Beňová Čítajte viac Jedlo nie je len dobré a len zlé. Nútiť deti takto rozmýšľať je toxické a zhubné, hovorí psychologička

Samozrejme, ak by to bola pravda, bol by stravovací režim známej modelky mimoriadne nezdravý a výživovo nedostatočný. Odporúčaný denný príjem kalórií u žien je vo všeobecnosti stanovený na 2000 kalórií, pričom toto číslo môže kolísať vzhľadom na zdravotný stav, ale aj fyzické aktivity ako je šport alebo náročná práca.

Supermodelka Heidi Klum na zábere z roku 2001 z...
Nemecká modelka Heidi Klum na zábere z roku 2001.
+30Nemecká modelka Heidi Klum na zábere z roku 2001.

Klum musela reagovať osobne, aby zastavila vlnu kritiky, ktorá sa okamžite zosypala na jej hlavu a v ktorej ju viacerí obvinili z toho, akým zlým príkladom ide svojim sledovateľom. „Prišla som domov a niektorí kamoši mi poslali tieto články, ktoré píšu, že denne zjem len 900 kalórií. V prvom rade musím povedať, že som si asi nikdy v živote nerátala kalórie,“ uviedla Klum v krátkom videu, ktoré nahrala. „Prosím, neverte všetkému, čo čítate,“ vyzvala svojich fanúšikov. Zároveň dodala, že len ukázala, koľko váži a niekto si pospájal veci dokopy a napísal z toho takúto „sra..ku“.

Valentína Sedileková Čítajte viac Stigma spojená s poruchou príjmu potravy je stále veľká, mladí majú strach zdôveriť sa rodičom

„Je to veľmi smutné, pretože dnes už neexistuje skutočná žurnalistika. Ľudia niečo napíšu, iní na to skočia, začne sa to šíriť. A nie je to dobré, lebo ľudia to čítajú a niektorí možno podobné veci budú nasledovať. To nie je dobré pre nikoho,“ zdôraznila mama štyroch detí.

Modelka Leni Klum si užíva leto v Taliansku....
Leni Klum, dcéra modelky Heidi Klumovej, sa v...
+9Devätnásťročná Leni Klum na pláži v Taliansku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kalórie #Instagram #Heidi Klum #výmysel #figúra

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...