Ako vyzerať štíhlejšie v tvári? Len schudnúť nestačí

Pár gramov tuku navyše vieme celkom dobre skryť pod šaty. Ale čo tvár? Tú veru neoblečieme do voľnejšieho svetra a tak ostáva otázkou, ako ju zoštíhliť a zabezpečiť, že budete vyzerať štíhlo. Existuje na to niekoľko spôsobov, pretože nie je všetko len o chudnutí, hoci aj to je dôležité.

07.07.2023 10:30
žena, tvár, únava, zrkadlo, pokožka Foto:
S tvárou je to ako s inými časťami tela. Masáž ju spevňuje.
debata

Jedzte menej nezdravých kilokalórií

Problém bacuľatej tváre nie je len v tuku. Toho je v tvári naozaj pomenej. Omnoho väčší problém je zadržiavanie tekutín v tele, na ktorom majú podiel priemyselne spracované potraviny aj cukor. Namiesto rýchleho občerstvenia a desiat, ako sú šišky, tortičky, koláčiky alebo kupované cukrovinky, stavte na stravu s vysokým obsahom vlákniny, ktorá čistí črevá, tým zrýchľuje metabolizmus a navyše zasýti. Preferujte ovocie, zeleninu, obilniny, strukoviny, celozrnné pečivo, pokojne si upečte domáci múčnik z celozrnnej múky. Veľmi rýchlo sa vám to prejaví v tvári.

Schudnite celkovo

Zákony tela sú jasné. Schudnúť sa nedá len z jednej partie, chudne sa celkovo. A to je základný predpoklad na to, ako zoštíhliť tvár. Všeobecne totiž platí, že sa vždy vypláca myslieť komplexne a nezameriavať sa úzko len na jednu oblasť. Keď schudnete po celom tele, vystúpia vám lícne kosti, druhá brada ustúpi, celkovo nadobudnete výraznejšie a ostrejšie črty.

svabikova, tvar, tvarove cvicenia, Čítajte aj Odborníčka na tvárové cvičenie: Ako sa zbaviť komplexu dvojitej brady?

Viac vody, menej alkoholu

Dostatočná hydratácia je najlepším spôsobom, ako z tela odstrániť toxíny a prebytočné tekutiny, čo sa môže odraziť aj na vzhľade tváre. Denne by ste mali vypiť aspoň 35 ml vody na kilogram telesnej hmotnosti. Pokiaľ k tomuto zdravému návyku pridáte aj obmedzenie spotreby soli a potravín bohatých na sodík, telo sa bude môcť lepšie zbaviť odpadov. Pite ideálne čistú vodu, prípadne s citrónom či mätou, vhodné sú aj riedené prírodné šťavy a ovocné aj bylinkové čaje. Vyhnite sa sladeným nápojom a alkoholu.

Doprajte si masáž tváre

S tvárou je to ako s inými časťami tela. Masáž ju spevňuje. Prekrví pokožku, dodá jasnejšiu farbu a celkovo jej urobí dobre. Môže sa prejaviť na vypnutí pleti a obnovení sviežeho vzhľadu. Namasírovať sa môžete aj sami doma. Začnite krúživými pohybmi od koreňa nosa a pokračujte smerom von. Potom od brady, okolo kútikov úst smerom von na lícne kosti. Oblasť okolo očí premasírujte jemne jedným alebo dvoma prstami dookola od vonkajšieho kútika k vnútornému.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #lícne kosti #chudnutie #zdravý životný štýl #cukor #dvojitá brada #rafinovaný cukor #tvárová gymnastika #zadržiavanie vody #zadržiavanie vody v tele

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...