Vitamíny na rast a zdravie vlasov. Poznáte tie pravé?

Proti lámavosti, slabému lesku a rozštiepeným končekom sa dá bojovať aj stravou a správnymi vitamínmi. Preto tentoraz zabudnite v starostlivosti o vlasy na kúpeľňu a drogériu a pozrite sa do chladničky a na stôl. Bude to dobrý výber.

14.07.2022 14:03
shutterstock 488292025 Foto:
V starostlivosti o vlasy zabudnite na kúpeľňu a drogériu a pozrite sa do chladničky a na stôl.
debata (1)

Majte bohatšie vlasy

Rednutie vlasov je chvíľa, ktorá čaká zrejme každého, ale nemusí to byť našťastie dlhodobá záležitosť. Kvalita a hustota vlasov sú síce do veľkej miery podriadené aj genetike, ale to nie je všetko. Správna strava vhodné vitamíny vrátia vašim vlasom stratenú korunu krásy.

B-vitamíny

Potraviny bohaté na vitamíny B-komplexu pomáhajú so zdravím vlasov a obnovou buniek nevyhnutných pre rast, vysvetľuje Vandana Sheth, dietologička z Los Angeles. Preto ak chcete vitamíny B dodať vlasom prirodzenou cestou, určite na tanier pridajte celozrnné potraviny, tmavú listovú zeleninu, morské plody a červené mäso.

Vitamín D

Ide o vitamín, ktorý pomáha s celkovou imunitou, ale aj s vlasmi. Problém je, že vitamín D sa zo stravy prakticky získava len veľmi ťažko. Účinným zdrojom je slnenie a doplnky výživy. Ale pre vlasy sa to určite oplatí. V lete využite slnečné dni na maximálny zisk.

pleť, rituál, kúpeľňa, žena, krása Čítajte aj Vedľajšie účinky kolagénu, o ktorých sa nehovorí

Omega-3 mastné kyseliny

Tieto tuky sú dobrým zdrojom bielkovín, ktoré môžu pomôcť zvýšiť silu vašich vlasových folikulov aj celých vlasov. Medzi dobré zdroje patrí losos, tuniak, makrela, sardinky, chia semienka, ľanové semienko a vlašské orechy. Ide navyše o jedlá zdravé pre celý organizmus, nielen pre vlasy.

Železo

Ľudia s nedostatkom železa môžu trpieť anémiou a následným vypadávaním vlasov. Preto sa môže objaviť strata vlasov hlavne pri diétach, v ktorých sa ľahko človek ochudobní o dôležité látky a často o železo. U žien sa železo stráca aj pri ťažkých menštruačných cykloch. Preto si v tomto období doprajte morské plody, pečienku, špenát, tekvicové semienka alebo brokolicu

Vitamín E

Skvelý proti rakovine a poklad pre vaše vlasy. Zistilo sa, že táto živina zabraňuje oxidačnému stresu a tým podporuje zdravie celého tela. Na vlasoch ale jeho pôsobenie uvidíte naozaj výrazne. Dobré zdroje vitamínu E v prírodnej forme sú avokádo, slnečnicové semienka, mandle a špenát.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlasy #omega-3 mastné kyseliny #vitamín B #vitamín D #vitamín E #železo #vypadávanie vlasov

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Sny sa vám môžu splniť, len musíte tomuto stavu pomôcť aj vy sama.
Networking je dôležitý, nové kontakty otvoria...