5 dôvodov, prečo sa viac usmievať. Pomôže to nielen vám

Úsmev je zdravý, dokonca dokáže páliť kalórie viac ako zamračená tvár. Podporuje dobrú náladu, zlepšuje zdravie a pritom ho je v uliciach aj našich domovoch stále menej. Vymeňte smútok za úsmev a pochopíte, že sa vám to oplatí.

18.08.2021 13:00
žena, rozmýšľanie, úsmev, dôchodkyňa Foto:
Usmiata tvár na ľudí pôsobí mladistvejším dojmom.
debata

Schudnete

Úsmev na tvári. To aj taký, ktorý si navodíte napríklad na začiatku umelo znamená, že sa vám automaticky začne znižovať hladina stresového kortizolu a adrenalínu v krvi. Hoci vysoké hladiny adrenalínu a kortizolu môžu na krátku dobu znížiť vašu chuť do jedla, z dlhodobého hľadiska budete stres kompenzovať vyšším kalorickým príjmom. Úsmev zníži hladinu kortizolu a vy budete mať nielen lepší pocit na duši, ale nebudete ani toľko jesť a tým pádom ani priberať.

Budete vyzerať mladšie

Na jednej strane sa hovorí, že úsmev dokáže spôsobovať mimické vrásky, ale pravdou je, že usmiata tvár na ľudí pôsobí mladistvejším dojmom. Preto ak chcete na počkanie omladnúť o pár rokov, pred odchodom z domu zabudnite na hrubú vrstvu mejkapu. Stačí ak namiesto ovisnutých kútikov nasadíte úsmev.

žena, úsmev, biele zuby, zrkadlo, zubár Čítajte aj Žiarivý úsmev bez zafarbených zubov? Odborníčka radí ako na to

Úsmev je jednoduchší

Vedeli ste, že na zamračenú tvár potrebuje človek zapojiť až 43 mimických svalov, zatiaľ, čo úsmev si vyžaduje len 17? Je teda ľahší a samozrejme čím menej svalov na tvári zapojíte, o to sa budete cítiť menej strnulí. Vyskúšajte to.

Mladšia myseľ

Úsmev omladzuje nielen tvár, ale aj myslenie. Samotný proces usmievania aktivuje vo vašom mozgu molekuly, ktoré sú navrhnuté tak, aby odrazili stres. Ide o neuropeptidy, ktoré uľahčujú komunikáciu medzi neurónmi vo vašom mozgu. Keď sa usmievate, váš mozog uvoľňuje dopamín, endorfíny a serotonín. Omladzujete si myslenia aj náladu.

Lepšia imunita

Vedeli ste, že úsmev alebo smiech posilňujú imunitný systém vášho tela? Smiech, ktorý sa často začína úsmevom, zvyšuje aktivitu imunitných buniek a tým získate obranné protilátky bojujúce proti infekcii, čo zvyšuje vašu odolnosť voči chorobám. S úsmevom sa žije zdravšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úsmev #imunita #sérotonín #stres #radosť #šťastie #mladosť #Dopamín #endorfíny #kortizol

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Zamerajte sa na potraviny, ktoré podporujú vaše zdravie.
Nenechávajte všetko na pleciach kolegov, keď treba,...