Zbavte sa zlej nálady pomocou 5 tipov. Tieto zlepšenia zaberú

Letargia, nepríjemné naladenie, pochmúrna nálada až na hranici depresie. V súčasnom období nič nezvyčajné. Tiesnivé správy, pochmúrne počasie a krátke dni. Lenže skutočným dôvodom zlej nálady nie sú okolité vplyvy, ale často nesprávny prístup životu. Ak zlepšíte svoje návyky, zlepší sa aj vaša nálada.

06.02.2021 10:00
žena, rozmýšľanie, úsmev, dôchodkyňa Foto:
Zaraďte do jedálnička citrusy, ovocie, listovú
debata (1)

Dostatok vitamínu D

Zvýšené dávky vitamínu D sa skloňujú v súčasnom období aj ako prevencia pred koronavírusom. Indický doktor Jinendra Jain však odporúča zvýšiť dávky vitamínu D všetkým svojim pacientom, ktorí k nemu zamieria so zlou náladou. Využiť môžete síce aj doplnky výživy, ale ideálne je dopĺňať si tento vitamín priamo zo slnka. Stačí 20 minút denne a čo najviac odhalenej pokožky. Ak to v slnečné dni spojíte s otužovaním, získate dvojitú porciu endorfínov.

150 minút

Tento čas si zapamätajte. Je to doba, ktorú musíte počas týždňa stráviť cvičením. Vedecké štúdie ukázali, že 150 minút cvičenia týždenne stačí, aby sa vám v duši rozpustili chmáry zlých myšlienok. Osvojte si túto výzvu a budete šťastnejší. Ak sa vám zdá 150 minút za týždeň veľa, tak si skontrolujte, koľko trávite denne s mobilom na sociálnych sieťach. Často omnoho viac, ako je potrebné kvôli dobrej nálade odcvičiť za celý týždeň.

Zdravá pokožka

Jinendra Jain si všimol, že mnoho ľudí so zlou náladou má problémy s pokožkou. Preto sa hlavne počas zimy o ňu starajte vo zvýšenej miere. Používajte dostatočnú hydratáciu, balzamy na pery aj pokožku a na večer sa hodí hydratačný krém. Nezabudnite však pokožku hydratovať aj z vnútra dostatočným prísunom vody.

Spite viac

Zima je obdobím, kedy sú dni kratšie a ľudovo povedané, prírode netreba odporovať. Preto si doprajte viac spánku. Ak vám počas leta stačí spávať šesť hodín, počas zimy si pokojne naordinujte 8 – 9. Telo sa vám za to odvďačí lepšou náladou. To sami uvidíte.

Viac vitamínu C a tukov

Jedávajte jedlá bohaté na tento vitamín. Zaraďte do jedálnička citrusy, ovocie, listovú zeleninu. Doplniť je potrebné aj tuky, ale pozor, tie zdravé. Mnoho vitamínov je rozpustných práve v tukoch a preto Jinendra Jain radí jedávať oriešky a semienka rôznych druhov. Uvidíte, že si zlepšíte nielen postavu, zdravie, ale aj náladu.

Tešte sa z toho, čo máte

Prirodzene, že je vždy niečo, po čom túžime a čo nemáme. Obvykle však máme ďaleko viac, ako mnoho iných ľudí. Najlepšou sprchou, ktorá z vás zmyje aj posledné stopy zlej nálady, je večerné poďakovanie za dobré veci. Možno i len to, že ste sa mohli prejsť po vlastných na čerstvom vzduchu. Vážte si viac, čo máte a budete šťastnejší.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #slnko #pohyb #zdravá výživa #oddych #vitamíny #spánok #nálada #pocity

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...