Najžiadanejšia aktivita pre domáce cvičenie? Európania za zamilovali HIIT tréning

Okrem iného sa rok 2020 niesol v znamení domáceho cvičenia. Niekto doma skúšal jogu, do mnohých domácností kuriéri priviezli činky a tí šťastnejší si mohli zahopsať pred televízorom alebo v práčovni.

28.12.2020 15:30
strečing, tréning, žena, cvičenie Foto:
Pri cvičení doma si mnoho z nás pomáhalo s internetom.
debata

Prieskum, ktorý ešte v októbri urobila stránka GolfSupport.com, odhalil, že pri domácom cvičení tento rok dominovala snaha udržať si postavu a odbúrať prebytočné kalórie. Dôkazom je najvyhľadávanejší spôsob cvičenia počas roka 2020 a tým sa stali takzvané HIIT cvičenia (high intensity interval training – intervalový tréning vo vysokej intenzite).

Ako uvádza portál, z analýzy dát na Google v dvadsiatke európskych krajín vyplynulo, že práve HIIT sa tešil najväčšej obľube medzi užívateľmi na internete a v priemere mal tento výraz bezmála 480-tisíc vyhľadávaní. Ďaleko za ním sa potom umiestnili výrazy ako „kardio tréning“, tanec, či box alebo silový tréning.

HIIT bol zjavne HIT roka 2020, keďže z dvadsiatich krajín z prieskumu dominoval vyhľadávaniu až v 19 z nich. Jediná krajina, v ktorej sa na internete vyhľadával viac kardio tréning, bolo Srbsko. V Nemecku sa potom napríklad druhým najpopulárnejším stal tanec, ktorý vo všeobecnosti za uplynulý rok vzrástol v počte vyhľadávaní na Google a zdá sa, že sa stal vyhľadávanou aktivitou pohybu chtivých jednotlivcov.

Dôvodom v tomto prípade môže určite byť aj fakt, že pre karanténu či lockdowny v jednotlivých európskych krajinách zostali zavreté nielen posilňovne, ale aj disko-bary či nočné podniky. Tanec mnohým ľuďom chýbal a skúsili ho zapojiť do svojho športového vyžitia.

Popularitu intervalového tréningu vo vysokej intenzite určite podmienil aj fakt, že ide o cvičenie, ktoré zvyčajne precvičí celé telo a v pomerne krátkom čase dokáže spáliť kalórie, formovať postavu a budovať svalstvo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cvičenie #vyhľadávanie #doma #HIIT

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....