Tipy na rána plné energie. Oceníte ich hlavne v zime

Budíte sa dolámaní a unavení? Máte pocit, že ste ráno viac rozbití, ako keď ste si išli ľahnúť? Tieto pocity sa zhoršujú práve počas zimného obdobia, kedy máme ráno tmu ako počas noci. Existujú však riešenia, vďaka ktorým aj do tmy vyskočíte plní pozitívnej energie hneď ráno.

18.11.2020 16:00
vstávanie - ráno - raňajky - energia Foto:
Pre ranné pocity je veľmi dôležité chodiť spávať v rovnakom čase a to aj počas víkendov.
debata

Skôr vstať

Paradoxné riešenia majú často najlepší efekt. Riešením na viac rannej energie tak nie je dlhší spánok, ale skoršie zobudenie. Stačí o 10 – 15 minút, čo na celkovej dĺžke spánku ani nepocítite. Sú to však minúty, ktoré môžete po zobudení venovať sami sebe. Zapnite si obľúbenú hudbu, dajte si studenú sprchu, zameditujte si. To všetko môžete spraviť postupne, alebo veci kombinovať. Vďaka tomu už v obvyklom čase vstávania nebudete cítiť ospalosť, ale príval energie.

Zaspávajte bez mobilu

O ráne platí, že je výsledkom vašej noci. Noc bude zas tak dobrá, ako si spravíte večer. Odložte mobil dve hodiny pred spaním. Dôvodom je, že sledovanie displeja zabraňuje tvorbe melatonínu. Zaspíte, ale spánok bude menej kvalitný. To znamená omnoho horšie prebúdzanie, ako keď nebudete zaspávať v prítomnosti sociálnych sietí.

Dodržiavajte pravidelný spánkový rytmus

Pre ranné pocity je veľmi dôležité chodiť spávať v rovnakom čase a to aj počas víkendov. Telo je totiž komplikovaný biochemický organizmus. Ak sa raz nastaví, tak v rovnakom rytme vylučuje hormóny spánku, prebúdzania a začne fungovať na báze rutiny. Narušenie znamená, že sa rozhodí hormonálna hladina a rána budú omnoho bolestnejšie. Pretože telo nebude fungovať so správnymi hodnotami hormónov.

Nepite alkohol

Opica je extrémny príklad nepríjemného rána. Ale už aj pár pohárov piva alebo vína spôsobia, že ráno k vám nebude vľúdne. Zaspíte rýchlo, ale spánok sa vďaka alkoholu ochudobní o dôležité fázy, ktoré prispievajú k mentálnej aj fyzickej sviežosti tela. Preto sa určite neučte zaspávať po pohári vína. Ráno vám to spočíta.

Doprajte si sex

Milostné vzrušenie je lepšie prežiť ráno ako večer. Hlavne pre ženy. Mnohé totiž po večernom milovaní ostávajú dlhodobo nabudené. Ráno sa však práve nabudenie zíde. Rozhýbete telo a vyplavíte si do krvi dostanete endorfíny. Budete šťastnejšia, spokojnejšia a dobrá nálada vám vydrží počas celého doobedia. Nehovoriac o tom, že nemusí ísť o žiadne dlhé milovanie, ale stačí aj rýchlovka. Tá vám v praxi potvrdí aj známe porekadlo, že ráno robí deň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zimný čas #tma #vstávanie #ranné milovanie #ranné vstávanie

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...