Bylinky, ktoré ženám pomôžu prekonať problémy menopauzy

Menopauza je prirodzeným cyklom v živote každej ženy. No prežiť ho je možné úplne prirodzene. Neradostné okamihy, ku ktorým patria návaly horúčavy, zníženie sexuálnej túžby, či problémy pri milovaním môže pomôcť prekonať cesta prírody.

15.10.2020 13:00
žena, rozmýšľanie Foto:
Neradostné okamihy, ku ktorým patria návaly horúčavy, zníženie sexuálnej túžby, či problémy pri milovaním môže pomôcť prekonať cesta prírody.
debata

Čierna rasca

Indiáni ju nazývali čiernym pokladom. A to pre jej celé spektrum pozitívnych dopadov na ľudské zdravie. Veľmi vhodnou sa ukazuje pri odvrátení nočného potenia a návalov. Dve štúdie, ktoré skúmali 8000 žien v menopauze prišli k záveru, že čierna rasca bola omnoho účinnejšia ako placebo. Rozhodne nič nepokazí a zdravie vášho tela podporí širokospektrálne.

Sója

Sójové bôby majú vysoký obsah izoflavónov, ktoré sú štrukturálne podobné hormónu estrogénu. Vďaka tomu dokážu v tele vyvažovať účinky, ktoré spôsobuje prirodzene chýbajúci estrogén. Okrem toho, že sa znížili návaly horúčavy, ukazuje sa, že sója pomohla priaznivo ovplyvniť aj zdravie kostí, ktorých pevnosť počas menopauzy často trpí.

Ľanové semiačka

Sú prírodným zdrojom lignanov, ktoré majú podobnú štruktúru ako estrogén. Ich doplnenie preto pomáha znížiť návaly tepla. Ľanové semiačka pomohli aj znížiť frekvenciu a trvanie návalov tepla. Jedna lyžica denne je ten správny pomer. Je však potrebné dlhodobejšie užívanie.

Kórejský červený ženšen

Ženšen má viacero foriem, ale pre ženy v menopauze je najzaujímavejší kórejský červený, ktorý sa ukazuje ako najsilnejší práve v období prechodu. Výsledky približne desiatich štúdií priniesli totožné závery. Potvrdzujú, že kórejský červený ženšen môže zlepšiť pohlavný styk a rovnako aj náladu a všeobecný pocit pohody u žien v menopauze.

Valeriána

Známa aj pod ľudovým pojmom prírodný diazepam. Pôsobí na upokojenie centrálnej nervovej sústavy a preto pomáha prekonať problémy so spánkom, rovnako návaly horúčavy a vnútorný nepokoj. Vďaka tomu si vylepšíte nielen každodenný, ale aj milostný život.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bylinky #zdravý životný štýl #menopauza #klimaktérium #ženské zdravie

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...