Najúčinnejšie formy meditácie na svete. Skúste ich aj vy

Prínos meditácie na psychiku je vedecky potvrdený a overený miliónmi „užívateľov“, tejto energetickej nabíjačky. Existuje však mnoho foriem a vy možno neviete, akú si vybrať. Skúste tie najúčinnejšie, najrýchlejšie a najfunkčnejšie formy.

13.09.2020 15:00
meditácia Foto:
Meditačné „ružence“ používajú všetci veľkí jogíni a meditační guru.
debata

Využite afirmáciu

Meditačné „ružence“ používajú všetci veľkí jogíni a meditační guru. Môžete si ich kúpiť, alebo aj vyrobiť. Stačí napríklad navliecť koráliky na šnúrku a prepletať nimi. Pri každom si povedať nahlas alebo v mysli mantru, či afirmáciu. Obvykle ide o 108 korálikov. Vďaka tomuto monotónnemu úkonu bude vaša myseľ upriamená na hĺbku, vyslovenú afirmáciu, nemusíte počítať a pritom vykonávate aj mechanickú činnosť. Kombinácia týchto aspektov vás dostane hlboko do seba.

Ranná dychová meditácia

Je to zároveň odpoveď aj na otázku kedy meditovať. V tomto prípade stačí zatvoriť oči, zhlboka dýchať a vnímať prítomnosť okamihu tu a teraz. Ráno je najstresujúcejšie obdobie dňa. Zvoní budík, obvykle sa náhlime do práce, myslíme na to, čo musíme splniť, na úlohy, povinnosti a premietame celý deň do našej mysle. 15 minút meditácie vás nielenže odpúta od stresu, ale vytvorí pokoj. Preto sa vám takáto meditácia bude zdať dvojnásobne účinnou.

Meditácia sústredenia

Ideálna práve pre 21. storočie, kde máme okolo seba neustály tok podnetov. Naša myseľ uteká od jedného stimulu k inému preto je meditácia zameranej pozornosti doslova ako liek na dušu. Princíp je jednoduchý. Môžete pred seba postaviť kvet, obrázok, predmet, čokoľvek, čo máte radi. A predmet sledujte. Každý jeho detail, štruktúru, farby, vnímajte, ako na vás pôsobí. Snažte sa neuhnúť mysľou od zamerania. Existuje len predmet a vy. Takáto desaťminútovka vás precvičí v sústredení. Zároveň akoby ovlaží vašu psychiku. No a všimnete si na veciach mnoho zaujímavostí, ktoré ste pri povrchnom sledovaní nezachytili.

Progresívna svalová meditácia

Veľmi vhodná po hektickom a psychicky náročnom dni. Ľahnete si do postele a snažíte sa napnúť všetky svaly na tele. Niekoľko sekúnd ich držíte a uvoľníte. Tento cyklus opakujete 5 – 10 krát a potom ostanete už len uvoľnene ležať a preciťujete dych, ako prúdi do vášho tela. Budete cítiť ovlažujúcu energiu prechádzať vo vašom tele. Uvoľnenie, relax a meditácia v jednom, s okamžitým účinkom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mantra #meditácia #afirmácia #dychové cvičenia #formy meditácie

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...