Po akej minerálke siahnuť, ak chcete spomaliť tvorbu vrások?

Ponuka minerálnych vôd je naozaj bohatá. Ich príjem prispôsobte tomu, čo vaše telo práve potrebuje.

20.08.2020 07:00
minerálka, voda, pitie, pitný režim, smäd Foto:
Kedy je dobré uhasiť smäd minerálkou?
debata

Ak patríte k tým, ktorých trápi únava, vyčerpanie, či svalové kŕče, siahnite v prvom rade po minerálke s obsahom magnézia, nie tabletke proti bolesti. Minerálna voda je najprirodzenejšia cesta ako si potrebné látky doplniť, bez zaťaženia žalúdka. Ak chcete podporiť dobrú kondíciu svojich kostí, či zubov alebo kvalitný spánok minerálka s vápnikom je pre vás správna voľba.

Kremíkové minerálne vody podporujú dôležité funkcie ľudského organizmu, ktoré majú priamy vzťah k biosyntéze kolagénu. Priaznivo pôsobia na prekrvenie pokožky, pričom spomaľujú tvorbu vrások a napomáhajú k lepšej pružnosti vlasov. Minerálky sú najefektívnejším zdrojom živín, ktoré potrebujeme nielen pre fyzické zdravie ale aj celkovú duševnú pohodu.

Ak by sme pili len vodu bez obsahu minerálov, mohli by sme sa dostať až do stavu hypomineralizácie – nedostatočnej výživy minerálmi, čo netreba brať na ľahkú váhu. "Pitie vody bez minerálnych látok vedie k ich závažnému nedostatku, predovšetkým vápnika, horčíka a k poruchám hospodárenia s vodou v organizme. Na základe štúdií bolo zistené, že nedostatkom minerálnych látok sa môžu u človeka vyskytnúť kardiovaskulárne choroby, osteoporóza, rednutie kostí, chudokrvnosť či komplikácie v tehotenstve,“ hovorí MUDr. Peter Minárik, gastroenterológ.

Len málo ľudí vie, že naša malá krajina je svetovou veľmocou prírodných minerálnych vôd. V porovnaní s okolitými krajinami máme k dispozícii skutočné bohatstvo v podobe takmer 1900 minerálnych a termálnych prameňov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #minerálna voda #vrásky #magnézium

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...