S týmito tipmi sa budete na ranný šport tešiť!

Koketujete s myšlienkou ranného tréningu? Má svoje výhody, ale občas dá vstávanie zabrať. Tieto tipy môžu pomôcť, aby ste sa premohli.

14.08.2020 13:00
strečing, tréning, žena, cvičenie Foto:
Ako sa cítite ráno v telocvični?
debata

Nájdite si obľúbený šport

Ak si vyberiete šport, ktorý sa vám naozaj páči a prináša vám radosť, bude pre vás ľahšie ráno vstať z postele a vyraziť za pohybom. Vyskúšajte niekoľko športov a tak postupne zistite, pri ktorom sa cítite najlepšie a na ktorý sa dokážete najlepšie motivovať. Ideálny je taký športový program, ktorý je pre vás zábavný, pri ktorom sa zameriate na partie, ktoré chcete vylepšiť a ráno vás nabudí na ďalšie hodiny počas dňa. Dôležité sú aj výsledky, ktoré vám ranné tréningy prinesú.

Dohodnite si partnera na cvičenie

Ak ste na ráno s niekým dohodnutá, máte záväzok, ktorý sa ruší o čosi ťažšie. Práve táto povinnosť dokáže pozitívne ovplyvniť aj váš režim počas dňa – viete, že ráno vás niekto bude čakať a tak neponocujete, chcete byť pripravená podať nejaký výkon. Ak si neviete zohnať kamarátku, tak sa môžete dohodnúť s trénerom. Ten vás v začiatkoch vášho ranného cvičenia môže dokonca motivovať o čosi viac než kamarátka.

Poriadne sa vyspite

Aby ste ráno vôbec vstali, mali by ste sa najmä dostatočne vyspať. Pri zabezpečovaní tohto procesu zohrávajú úlohu mnohé faktory. Počnúc zariadením spálne, až po stravu, ktorú si doprajete na večeru. Nastavenia sa na ranné cvičenie je dlhodobejší proces, jemná zmena biorytmu môže istý čas trvať. Telo si však na nový režim dokáže zvyknúť – samozrejme v prípade, že mu počas noci doprajete dostatok relaxu. Bez energie ráno žiadne športové výkony nepodáte a váš tréning sa premení na ranné trápenie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #tréning #ranné cvičenie

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...