Dotýkate sa často tváre? Táto webstránka vás to odnaučí

Mnohé choroby sa prenášajú rukami. Napriek tomu sa to nevieme odnaučiť a zas a znova si siahame na tvár. Istá webstránka chce tento problém vyriešiť.

15.03.2020 15:00
vyrážky - tvár - žena - dotyk - pery - pleť Foto:
V čase koronavírusu by sme sa skutočne nemali dotýkať tváre a mali by sme to prísne dodržiavať.
debata

Občas len svrbí…

Pre nás, ľudí, je skutočne ťažké, prestať si siahať na tvár. Tvoríme tým anomáliu vo svete zvierat (opice sú jedinou ďalšou výnimkou). Pretože je dokonca vedecky podložené, prečo sa našej tváre s takou „radosťou“ dotýkame. Nevedomé dotyky pomáhajú znižovať kognitívne preťaženie a stres. A občas len jednoducho svrbí!

Seknúť s tým, ihneď!

V čase koronavírusu by sme sa skutočne nemali dotýkať tváre a mali by sme to prísne dodržiavať. Hlavne na verejnosti. Pretože skoro 80 percent chorôb sa prenáša rukami. No s milými alebo aj striktnými upozorneniami, že by sme sa nemali dotýkať tváre, často paradoxne dosiahneme pravý opak. Odrazu s tým vôbec nevieme seknúť!

Nedotýkaj sa tváre

Podľa odborníkov je veľmi ťažké takéto automatické procesy tela jednoducho vypnúť. Takže čo robiť? Múdre hlavy sa spojili a vytvorili webstránku s názvom Do not touch your face (nedotýkaj sa tváre).

Jednoduchý, ale účinný

Koncept je síce jednoduchý, ale skutočne účinný. Stránka pristupuje k vnútornej webovskej kamere počítača a filmuje osobu, ktorá pred ňou sedí. Inteligentný algoritmus pritom spoznáva pohyby a rozpoznáva, keď sa osoba dotkne tváre. Zakaždým, keď sa tak stane, pošle užívateľovi upozornenie. Podľa operátorov sa zaznamenaný materiál spracúva a vypočítava lokálne v počítači, takže sa nič nedostane na internet, a neuloží sa ani na server. Neustále pripomienky by mali z dlhodobého hľadiska zabezpečiť, aby sme sa prestali dotýkať tváre. Každý, kto pracuje na počítači (s webovou kamerou), by si to mal vyskúšať!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dotyk #stres #tvár #webkamera #koronavírus

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...