Všestranná cibuľa! Uľaví boľavému uchu, zníži horúčku

Vyskúšali ste si už vložiť na noc do ponožky cibuľu? Nie? Je najvyšší čas vyskúšať to, pretože taká cibuľa v ponožke...

26.11.2019 09:30
cibuľa - červená cibuľa Foto:
Svetová zdravotnícka organizácia považuje cibuľu za správny liečivý prostriedok.
debata

To, že cibuľa nie je len na varenie, ste už určite dávno zistili. Pomáha pri uštipnutí hmyzom, aj ako prevencia pred chrípkou, pretože má antiseptické a protizápalové účinky…

Liečivá rastlina

Už domorodí Američania používali túto zázračnú hľuzu na liečenie rôznych chorôb. A aj dnes považuje Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) cibuľu za správny liečivý prostriedok, čo hovorí za všetko. V roku 2015 bola cibuľa dokonca zvolená za „liečivú rastlinu roka“. Preukázali sa jej antibakteriálne účinky a zistilo sa tiež, že môže znižovať krvný tlak. Aj proti astme vie pomôcť a to všetko vďaka síre, ktorú obsahuje. A to ešte stále nie je všetko.

Je účinná v boji proti:

Vypadávaniu vlasov
Cibuľu uvarte, nechajte ju vychladnúť a v tejto tekutine si umyte vlasy. Cibuľová voda pomáha proti lupinám a stimuluje rast vlasov.

Dráždivý kašeľ
Rozrežte ošúpanú cibuľu na polovicu a posypte cukrom. Vyčkajte hodinu a potom ju zjedzte. Chuť je ostrá, ale pri chronickom kašli zaručene pomôže.

Bolesť na hrudníku
Ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno a zmiešajte s 1–2 polievkovými lyžicami kokosového oleja. Zmiešajte na pastu a naneste na postihnutú oblasť hrudníka. Zakryte čistou utierkou a vyčkajte. Výpary z cibule majú expektoračný účinok.

Zápal ucha
Známa metóda. Polovicu ošúpanej cibule rozrežte znova na polovicu a plochou stranou priložte na ucho. Zafixujte čelenkou a nechajte niekoľko hodín pôsobiť. Keď si nechcete cibuľu priložiť priamo na pokožku, strčte ju do tenkej ponožky alebo gázy.

Poštípanie hmyzom
Na štípanec od hmyzu pokvapkajte cibuľovú šťavu, alebo ho potrite prekrojenou cibuľou. Upokojí to štípanec a svrbenie ustúpi.

Horúčka
Prekrojte ošúpanú cibuľu na dve polovice, na chodidlá rozotrite trochu kokosového oleja a priložte cibuľu. Najlepšie to funguje, keď si nohy na noc zabalíte do fólie a natiahnete si na ne ešte aj ponožky. Ráno sa budete čudovať, ako cibuľa účinkuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kašeľ #cibuľa #hrudník #horúčka #síra #lupiny #štípanec

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...