Vyceriť zuby pri úsmeve? Strach a neistota sprevádza tisícky ľudí

Keď príde na srdečný a úprimný úsmev, zvyčajne odhalíte zuby a rozosmejete sa takpovediac z plného brucha. Ale je to tak naozaj? Nedávny prieskum v USA ukázal zaujímavé skutočnosti.

09.11.2019 08:00
smiech, žena, úsmev, zuby Foto:
Tak čo, nebojíte sa rozosmiať na "plné ústa"?
debata

Podľa výsledkov prieskumu agentúry One Poll, ktorý vytvorila pre spoločnosť Snow Teeth Whitening, sa ukázalo, že až 57 percent Američanov si pri smiechu zakrýva ústa. Dôvodom je totiž neistota, ktorú pociťujú zo stavu svojho chrupu. Až jeden z dvoch Američanov sa snaží smiať so zatvorenými ústami, aby nebolo vidieť priamo jeho zuby.

Ako ukázal prieskum, najhoršie je na tom skupina vo vekovom rozmedzí od 25 do 45 rokov. Tam sa až 62 percent opýtaných priznalo k tomu, že sa necítia byť spokojní so svojím úsmevom (a stavom chrupu). Toto číslo sa však radikálne znižuje vo veku od 40 rokov vyššie. Tam sa podobným strachom zaoberá „už len“ 20 percent opýtaných.

Z ankety, ktorá sa konala na vzorke 2000 vybraných Američanov oboch pohlaví, však tiež vyplynulo, že až 7 z 10 ľudí vníma neistotu či dokonca komplexy v súvislosti so stavom svojho chrupu. Každý štvrtý Američan priznal, že sa dočkal otvorenej kritiky svojho úsmevu a zubov – a to buď od niekoho z rodiny, kamarátov, alebo od kolegov v práci.

Zuby sú číslom jedna, keď príde na neistotu v rámci vzhľadu našej tváre. Zároveň však mnohí priznali, že ich starostlivosť o chrup nie je ideálna. Čistenie zubov dvakrát denne absolvuje len 63 percent opýtaných a návštevu zubného lekára v období posledného polroka uviedlo v prieskume len 29 percent opýtaných. Dôvodom však v prípade amerického systému môžu byť nepochybne aj vysoké sumy pri zákrokoch zubného lekára.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #zuby #úsmev #starostlivosť

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...