Výber športovej podprsenky nepodceňte! Tipy, ako nájsť tú pravú

Kto to zažil, asi to už nezopakuje - máločo je nepríjemnejšie, ako športovať (behať, skákať, natriasať sa) bez vhodnej, špeciálnej podprsenky.

05.09.2019 11:00
podprsenka Foto:
Ani tie najlepšie podprsenky určené na šport nevydržia večne.
debata

Čítajte, čomu je potrebné venovať pri kúpe športovej podprsenky pozornosť, aby ste si šport vychutnali a netrpeli. Pamätajte na to, že aby ste našli takú, ktorá vám sadne ako uliata, musíte častokrát vyskúšať viac modelov.

Na čo si treba dať pozor

1.
Pri kúpe športovej podprsenky by ste mali zvážiť v prvom rade druh športu, načo ju potrebujete. Väčšina značiek uvádza na obale rôzne úrovne. Nižšia opora stačí na jogu, stredná na nordic walking, silnejšia napríklad na tenis a veľmi silná je vhodná na beh. Niektoré ženy však uprednostňujú najsilnejšie možné držanie aj pri tých menej náročných druhoch pohybu – radšej viac ako príliš málo!

2.
Najdôležitejším elementom športovej podprsenky je pás pod prsiami, takzvaný základ, na ktorom je postavený zvyšok, na ktorom spočívajú aj prsníky. Ich hmotnosť by nemali držať ramienka. Ak je pás príliš široký, podprsenka nemôže byť oporou, ak je materiál nepríjemný alebo príliš úzky, môžu vzniknúť odery kože. V ideálnom prípade je veľkosť nastaviteľná pomocou dvoch-troch uzáverov.

3.
Prekrížené ramienka neponúkajú toľko opory ako klasické, a vyberať by ich mali predovšetkým ženy s košíkmi veľkosti C.

4.
Pot a telesné tekutiny môžu zničiť citlivý materiál športovej podprsenky. Preto by ste ju mali po každom intenzívnom tréningu oprať a nie nechať ju niekde pohodenú prepotenú. Ideálne je pranie v studenej vode bez aviváže a sušenie na vzduchu.

5.
Ani tá najlepšia podprsenka určená na šport nevydrží večne. Ak trénujete pravidelne, mali by ste ju po dvanástich mesiacoch vymeniť, pretože praním a potením stráca elasticitu a už neposkytne potrebnú oporu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prsia #beh #tréning #šport #podprsenka #opora #elasticita

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...