Exotické tipy na zníženie hladiny cukru v krvi

Pre všetkých, ktorí majú radi exotické ovocie, máme užitočné tipy na zníženie hladiny cukru v krvi.

23.08.2019 12:00
zázvor, ďumbier Foto:
Zázvor sa dá použiť v čaji, ale aj na dochutenie slaných jedál.
debata

Aloe vera

Produkty s aloe vera môžu prispieť k zníženiu hladiny cukru v krvi tým, že zlepšujú citlivosť na inzulín. To umožňuje inzulínu lepšie prenášať glukózu do buniek tela.

Ružový katarant

Aj šťave z listov ružového katarantu sa pripisuje hypoglykemický účinok. Je to pre zvýšené uvoľňovanie inzulínu po podaní rastlinného prípravku. Ružový katarant je nevhodný pre nediabetikov, pretože môže veľmi znížiť hladinu cukru v krvi.

Gurmar

Gurmar je popínavá rastlina, ktorá pochádza z Indie, Afriky a Austrálie. Má pozitívny vplyv na hladinu cukru v krvi, pretože znižuje absorpciu glukózy z tenkého čreva do krvi. Prípravky s gurmarom dostať napríklad aj v lekárni.

Sójové bôby

Majú veľmi nízky glykemický index – to znamená, že hladinu cukru v krvi zvyšujú len veľmi pomaly. Sójové bôby by mali pozitívne pôsobiť na citlivosť na inzulín. Odporúčajú sa nielen pri diagnostikovanom vzniku cukrovky, ale aj pri prevencii.

Zázvor

Zázvor je určený na zníženie hladiny cukru v krvi tým, že zlepšuje citlivosť na inzulín, vďaka čomu sa môže lepšie dostať do buniek tela. Zázvor sa dá použiť v čaji, ale aj na dochutenie rôznych slaných jedál.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zázvor #cukrovka #cukor #inzulín #hypoglykémia

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...