Možno by ste s tým nikdy nerátali... Toto po tehotenstve ostáva!

Ovisnuté brucho, prsia - s tým rátame. Ale vedeli ste napríklad, že s tehotenstvom sa môže zmeniť aj veľkosť chodidiel? A ešte je toho oveľa viac...

25.07.2019 14:30
žena, dieťa, bábätko, matka Foto:
Sú ženy, ktoré sa vďaka tehotenstvu môžu rozlúčiť s doterajšími alergiami, iným však pribudnú nové...
debata

Pôrod je dramatický zážitok, ktorý zmení život nielen s príchodom novej malej osôbky. Tehotenstvo mení ženské telo. Nejde len o strie, zmenu prsníkov, brucha či panvy. Koniec koncov, to je logické. Existuje aj mnoho ďalších vecí, ktoré sa v dôsledku tehotenstva neustále menia – potvrdzujú to stovky matiek.

Väčšie nohy

Fenomén, že po tehotenstve si treba kúpiť nové topánky, pozná v skutočnosti veľmi veľa žien. Nielen, že nohy častokrát napuchnú, z dlhodobého hľadiska sa mení aj veľkosť chodidiel. Až o dve čísla? Vôbec to nie je nezvyčajné!

Vlasy sú iné

Počas tehotenstva má väčšina žien plnšie a lesklejšie vlasy. To sa však môže po pôrode dramaticky zmeniť – v mnohých smeroch. Veľa matiek sa sťažuje na riedke vlasy, pribúdajúce šediny a predovšetkým vlasy na miestach, kde predtým neboli!

Slzy! Veľa sĺz!

Dokáže vás rozplakať aj nevinná reklama s milým šteniatkom? Odrazu sa kedykoľvek, zjavne aj bez príčiny rozplačete, pretože emócie sú silnejšie a vy všetko prežívate akosi intenzívnejšie.

Strach z výšky

Hojdačka, kolotoč, vyhliadková plošina – to všetko je odrazu nepríjemnou udalosťou, poriadnou výzvou. Veľa žien po pôrode uvádza z takýchto zážitkov závrat, prípadne strach z výšky, ktorý sa po pôrode len tak nevytratí.

Depresie

Takzvaná depresia šestonedelia je stále tabu téma, pritom sa týka veľkého počtu žien. Žiaľ, depresívne nálady, resp. depresia môžu trvať ešte oveľa dlhšie.

Intenzívnejšie orgazmy

Zmena, ktorá prináša veľa radosti: Mnohé ženy informujú o intenzívnejších orgazmoch, ktoré im prinieslo práve tehotenstvo.

Inkontinencia

V dôsledku štrapácii, spojených s pôrodom, je panvové dno namáhané, čo môže viesť k inkontinencii.

Alergie

Sú ženy, ktoré sa vďaka tehotenstvu môžu rozlúčiť s doterajšími alergiami, iným však pribudnú nové…

Ojedinelé prípady

Zmena čuchu? Odrazu hlbší hlas? Očividne je všetko možné!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pôrod #tehotenstvo #šediny #depresie #šestonedelie

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...