Činnosti, ktoré vás počas leta udržia zdravých a šťastných!

Zdravie a šťastie sú dve najdôležitejšie veličiny v našich životoch. Leto je pritom dokonalou možnosťou, ako spojiť príjemné s užitočným a načerpať pre seba endorfíny aj porciu zdravia.

02.06.2019 17:15
joga, cvičenie, relax Foto:
Joga zlepšuje pocit šťastia aj zdravie.
debata

Piknik

Množstvo štúdií prináša každý deň rôzne informácie o tom, čo zlepšuje ľudské zdravie aj zvyšuje šťastie. Majú však spoločného menovateľa. Je to pobyt vonku a zdravé stravovanie. V letnom pikniku sa obe záležitosti spájajú do jednej množiny. Vyrazte s priateľmi do lesa a stavte na dobré ovocie, či zeleninu v košíku. Je to skvelý zážitok a o to viac, ak strávite tento čas s blízkymi ľuďmi. K šťastiu vám tak prispeje aj svieža sociálna interakcia.

Cvičenie jogy

Joga je extra trendy a práve preto, že zlepšuje pocit šťastia aj zdravie. O zdravotnom prínose jogy sa hovorí všade a čo sa týka šťastia, pocit rozprúdenia energie v celom tele vám po cvičení vytvorí úsmev na tvári. Telo zaplavia endorfíny. Ak sa na to cítite, môžete experimentovať napríklad aj s hot jogou v horúčosti, čo je v lete dosť atraktívne, alebo dokonca aj s nahou jogou. Odvahe sa medze nekladú.

Tancujte

Podľa vedeckých štúdií je hudba stimulátorom dobrej nálady a v kombinácii s pohybom je cesta k zdraviu aj usmiatym perám. Dobrá hudba rozvibruje vaše telo a pohyb dodá hormóny šťastia. Skvelou možnosťou je skombinovať tanec a obľúbenú hudbou napríklad na festivale pod holým nebom.

Strávte deň tvorivosťou

Netreba si túto činnosť mýliť s domácimi prácami. Do kategórie zdravšieho a šťastnejšieho života je možné zaradiť tvorivosť, ktorú pretavíte do niečoho hmotného. Napríklad si spravíte záhon kvetov na terase, prípadne si vytvoríte záhradné sedenie vlastnými rukami. Činnosti DIY prispievajú k šťastiu a súčasne robíte aj niečo pre svoje zdravie vďaka psychickému detoxu.

Milujte sa

Je to síce aktivita, ktorá je zdravá a prináša pocit šťastia celoročne, ale v lete je to predsa len iné. V lete nám sexuálna túžba rastie a preto je najpríjemnejšie sa jej podvoliť. Navyše skúsili ste už milovanie v samom lone prírody? Vyskúšajte, je to skrátka úplne iný pocit rozkoše, ako keď počas leta premočíte plachty na posteli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #jóga #tanec #milovanie #šťastie #tvorivosť #piknik #endorfíny

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...