„Tučné“ ryby
Zdravé tuky v rybách sú mimoriadne výživné a dokážu ryby dokážu zasýtiť na dlhší čas. Tučné ryby sa preto tešia z dobrej povesti aj pri ovplyvňovaní hladiny cukru v krvi, zároveň udržiavajú zdravé srdce – ide najmä o ryby ako losos, sardinky, makrela či sleď.
Jablká
Podľa niekoľkých štúdií majú ľudia, ktorí pravidelne konzumujú jablká, dlhodobo výrazne lepšie upravenú hladinu glukózy v krvi. Jedno jablko denne, navyše v kombinácii so škoricou, má pre zdravie výrazne pozitívny účinok.
Vlašské orechy
Sú bohaté na minerálne látky ako železo, horčík, takisto obsahujú vitamíny skupiny B či bielkoviny. Sú skvelé ako rýchle občerstvenie, môžete ich pridať do jogurtu či smoothie – po ich konzumácii sa náhle zvýšenej hladiny cukru v krvi báť nemusíte.
Fazuľa
Dodáva telu energiu a je bohatá na bielkoviny, pričom nemá účinok „zlých“ sacharidov. Môže sa pridať aj do zeleninového šalátu, vďaka fazuli zasýti o čosi viac. Podobné účinky má aj šošovica.
Citrusové plody
Sú plné vitamínov a okrem toho, že pozitívne ovplyvňujú hladinu cukru v krvi, dokážu byť nápomocné aj v boji s hypertenziou. Vďaka vitamínu C regulujú citrusové plody hladinu inzulínu v krvi.