Zapojte do chudnutia aj partnera, kilá pôjdu dolu ľahšie

Chcete schudnúť, ale nemáte "parťáka"? A poobzerali ste sa vo svojom okolí? Čo takto vyzvať vášho partnera, aby sa do výzvy pustil spolu s vami.

20.02.2019 17:00
cvičenie, pár, posilňovňa Foto:
Choďte do toho spoločne!
debata

"Zapojiť do chudnutia napríklad svojho partnera prináša niekoľko výhod. Budete si vzájomne pomáhať, variť si spoločné jedlá, jeden druhého motivovať a povzbudzovať sa pri športovaní. Keď vám partner pripraví diétnu večeru alebo vás bude čakať v športovom oblečení, len sotva ho budete chcieť sklamať hľadaním výhovoriek,“ radí výživová poradkyňa Martina Dvořáková.

Nielen spoločné varenie, ale napríklad aj spolčoné športovanie môže byť nielen užitočné, ale aj veľmi motivačné a zábavné. A potom pri ňom vydržíte! "Je jedno, aký šport si vyberiete, ideálne je zaradiť ho do svojho programu každý deň. Ak to nie je vo vašich silách, pokúste sa cvičiť aspoň dvakrát týždenne po 45 minút,“ odporúča Martina Dvořáková. Športovať s niekým ďalším vás bude nielen baviť v ťažších chvíľkach, vzájomné súperenie vo vás preberie ducha bojovnosti a vy budete mať dôvod neprestávať.

Ak sa do tohto boja pustíte s partnerom, môžete sa vzájomne nielen motivovať, ale aj kontrolovať. „Do jedálneho lístka zaraďte viac bielkovín a čo najviac eliminujte príjem cukru. Tak zrýchlite metabolizmus a dostanete ho do stavu ketózy, vďaka čomu začne telo spaľovať uložený tuk,“ vysvetľuje Martina Dvořáková, odborníčka na ketodiétu a dodáva: "Proteínové cestoviny so 60 percentným obsahom bielkovín vás dlhodobo zasýtia a vzhľadom na to, že obsahujú iba rastlinné bielkoviny, sú skvelou alternatívou pre všetkých, ktorí sa rozhodli zo svojho jedálneho lístka vyradiť mäso. Navyše, na rozdiel od bežných cestovín majú nízky glykemický index, takže po nich nebudete mať chuť na sladké,“ radí výživová poradkyňa Martina Dvořáková.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #výzva

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...