Nemáte žiadne ranné rituály? Aj preto priberáte

Ak dáte vašim ránam pevný režim, podpíše sa to aj pod vašu hmotnosť.

20.02.2019 11:00
váženie, váha, chudnutie Foto:
Opäť vaša hmotnosť stúpla?
debata

Raz tak, potom inak

Počas niektorých dní spíte dlho, počas ďalších zasa vstávate s východom slnka. Raňajky máte takisto podľa nálady – raz áno, raz nie. Vaše rána sa jednoducho nejako „udejú“ bez plánovania či ranných rituálov. A práve takýto premenlivý životný štýl, ktorým začínate už s prvými rannými lúčmi, sa stará o vaše kilá navyše.

Pevné pravidlá počas rána nám pomáhajú udržať pod kontroliu nielen príjem kalórií, ale napríklad aj bioprytmus – telo musí byť nastavené na svoj spánkový režim, vďaka čomu funguje lepšie. Oddýchnutý organizmus nevysiela až také naliehavé siglály, že potrebuje energiu v podobe rýchlych sacharidov, z ktorých sa priberá najľahšie.

Vaše rána sú večný stres

Vstávate len pár minút predtým, ako opustíte byt. Rýchlo sa umyjete, oblečiete, možno do seba „hodíte“ jednu silnú kávu a už letíte preč. Počas cesty pocítite ukrutný hlad, ktorý zaženiete niečím rýchlym a kalorickým vo firemnom bufete. Nepokoj z rána vás následne sprevádza celý deň – psychicky sa nedokážete nastaviť na normálny režim, nestíhate, ste nepokojná a nervózna. Aj to je dôsledok vášho chaotického rána.

Práve stres je ďalším znepokojivým činiteľom starajúcim sa o kilá navyše. Ak nestíhate, tak nejete. Ale telo potravu potrebuje, preto si ju doplníte až večer – vtedy zjete všetko, čo v chladničke nájdete. S preplneným žalúdkom sa vám zle zaspáva, takže ráno sa zobudíte nevyspatá. A kolotoč sa začína odznova.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #stres #zlá strava #ranné vstávanie

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...