Všade číha nebezpečenstvo! V posteli aj pri upratovaní

Máte strach z lietania? Bojíte vyraziť do ulíc na bicykli? Nebláznite! To by ste nemohli upratovať ani chodiť po schodoch.

06.08.2018 17:00
upratovanie, žena, jarná únava, únava, vysávač Foto:
Aj upratovanie domácnosti môže byť nebezpečné.
debata (2)

Po schodoch kvôli peknému zadku?

Schody využívame denne a dokonca v dobrej viere, že cestou po schodoch robíme čosi pre naše zdravie aj postavu. Kto chce sexi zadok, mal by chodiť po schodoch! Kto by myslel na nebezpečenetvo? Pritom smrteľné úrazy sa nevyhýbajú ani schodom. V roku 2010 zomrelo po úraze pri páde zo schodov 1 134 osôb – pre porovnaie, v tom istom roku zomrelo po úraze na lyžiach 9 ľudí, pri leteckých nešťastiach v tom istom roku zomrelo 796 ľudí.

Kde sušíte bielizeň?

Kto suší mokré oblečenie v byte, takisto výrazne škodí svojmu zdraviu. Nejde síce o smrteľné nebezpečenstvo, telu však rozhodne neprospieva. Podľa prieskumov až 25 percent bytov je vďaka mokrej bielizni napadnutých plesňou, ktorá výrazne škodí pľúcam.

Upratovanie naše každodenné

Utieranie prachu na nedostupných miestach, umývanie okien či ukladanie kníh na vrchnú poličku knižnice – úrazy v domácnosti nie sú ničím príjemným a dokážu spôsobiť veľmi nepríjemné zlomeniny či vykĺbenia končatín. Štatisticky je viac pravdepodobné, že prídete k vážnemu úrazu počas zveľaďovania vašej domácnosti ako pri dopravnej nehode.

Do postele?

Aj ležanie v posteli sa môže stať nebezpečným. Minimálne vtedy, ak človek z postele vypadne. Najviac ohrození sú pádom z postele malé deti a seniori. V USA zomrelo v roku 2010 po páde z postele cez 1 000 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #upratovanie #posteľ #zlomenina #úraz

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....