Prebrať sa z alkoholovej noci kávou? Premyslite si to!

Je to vždy debata s dilemou na konci. Jedna skupina tvrdí, že káva zaručene pomôže po prepitej noci, druhý považujú šálku silného moku za hotovú pohromu, ak už bojujete s opicou.

10.07.2018 14:30
spánok, únava,a stres, káva, organizmus, Foto:
Dať si kávu po prepitej noci? Nemusí to byť najlepší nápad.
debata

Zdá sa, že pravdu treba prisúdiť skupine druhej. Jej verdikt podporuje aj štúdia profesora Tonyho Mossa z londýnskej univerzity South Bank. Ten uviedol podľa Daily Mail, že káva nepomôže prebrať nás z alkoholového ošiaľu, ktoré naše telo prežíva vďaka zvýšenej konzumácii alkoholických nápojov.

Mnoho ľudí sa domnieva, že práve šálka silnej kávy zbystrí zmysly a prinavráti telu koncentráciu a energiu. Podľa Missa to však neplatí, čo preukázal na skupine dobrovoľníkov, ktorých si privolal v rámci experimentu k svojej štúdii.

Aj odborníci na výživu či lekári upozorňujú, že káva nie je najlepším pomocníkom, ak ste večer predtým popíjali viac ako je vhodné. Káva totiž odvodňuje, ale naopak v tele zadržiava alkohol. Pre niekoho so silnou opicou môže byť teda káva dokonca akýmsi chvíľkovým „vystrelením späť“ – pár hodín dozadu.

Príjem tekutín je však v prípade popíjania alkoholu dôležitý a ideálne je, ak ich budete prijímať aj pri samotných drinkoch – či už ide o víno, koktejly alebo tvrdý alkohol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #alkohol #štúdia #káva

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...