Môže spávanie v podprsenke spôsobiť rakovinu prsníka?

Bez podprsenky ani na krok! Pre mnohé ženy je to najobľúbenejšia časť šatníka. Prsia sú vďaka nej sexi, cítia sa sebavedomejšie...

26.06.2018 17:00
podprsenka Foto:
Podľa štatistiky kupuje až polovica žien nesprávnu veľkosť podprseniek.
debata

Hrozí mi rakovina?

Mnohé sú však pohodlné, možno „lenivé“, preto spávajú (pravidelne!) v podprsenke, iným sa v podprsenke spí dokonca lepšie ako bez nej (reč je o tých „obdarenejších“). Otázka, ktorá je určite na mieste, však znie: Škodí to zdraviu, alebo dokonca môže spávanie v podprsenke zapríčiniť rakovinu prsníka?

Cysty, uzlíky, nádor

Názory mnohých lekárok a lekárov sú v tomto smere jednotné. Odporúčajú jednoznačne vyzliecť si pred spaním podprsenku, vniklo totiž podozrenie, že lymfatické uzliny a kanáliky môžu byť v dôsledku jej častého nosenia stlačené, takže škodlivé látky z tela sa nemôžu dobre vylučovať. To môže viesť k cystám, uzlíkom alebo dokonca k nádoru.

Nesprávna veľkosť

Zatiaľ neexistujú žiadne jasné dôkazy, ale hlavne ak ide o úzku podprsenku alebo korzet, určite si ho treba pred spaním vyzliecť. Dôležité je tiež nosiť modely „na mieru“, inak hrozia bolesti v oblasti ramien, krku a krčných stavcov, a to už je vedecky dokázané. Podľa štatistiky kupuje až polovica žien nesprávnu veľkosť podprseniek!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podprsenka #lymfatický systém #rakovina prsníka #cysta

+ Mali by ste sa viac usmievať, potrebujete emocionálnu sebadôveru.
Nehovorte ľuďom okolo seba ako majú pracovať,...

+ Verte svojej intuícii, hovorí vám správne len sa treba naštartovať.
Všetko sa vám splní tak, ako ste si...