Keď nás totiž prepadne vlčí hlad, okamžite siahneme po nezdravých potravinách, ktoré zodpovedne utíšia naše trápenie – pizza, čipsy, zmrzlina… Bylinky stimulujú trávenie a tiež redukujú ataky hladu, a to vďaka éterickým olejom, vitamínom a horčinám, ktoré obsahujú.
Bazalka
Hrsť bazalky denne zásobí telo trieslovinami, flavonoidmi a éterickými olejmi, ktoré spaľujú tuk – čerstvé lístky, nie sušené. Ak vás prepadne vlčí hlad, požujte niekoľko lístkov.
Estragón
Obsahuje draslík, estragol, horké látky a fytosterol, ktoré môžu pomôcť tráveniu a obličkám.
Púpava
Zelené lístky púpavy majú odvodňujúci a detoxikačný účinok. Z ich horčín, vápnika, železa a vitamínu E sa poteší žlčník a pečeň.
Petržlen
Čerstvý petržlen obsahuje vitamín A, B a C, ako aj železo, draslík, horčík a fosfor. Podporuje spaľovanie tukov.
Rozmarín
Éterické oleje, živica a horčiny rozmarínu pôsobia upokojujúco na žalúdok a črevo a pomáhajú predchádzať vlčiemu hladu.